Aplicația de știri Artifact lansează o funcție de rezumare a articolelor cu ajutorul AI-ului

Aplicația de știri Artifact lansează o funcție de rezumare a articolelor cu ajutorul AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 apr 2023

Inteligența artificială este folosită de noua aplicație a fondatorilor Instagram pentru a realiza rezumate ale articolelor lungi și ale știrilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La doar două luni de când a fost lansată, aplicația de știri Artifact, care este primul produs lansat de fondatorii Instagram după despărțirea de Meta, integrează deja funcții bazate pe inteligența artificială.

Artifact folosește în acest sens tehnologia dezvoltată de OpenAI, pe care o apelează prin intermediul unui API, pentru a crea rapid rezumate ale știrilor deschise în aplicație.

Apple lucrează la un serviciu de sănătate bazat pe AI CITEȘTE ȘI Apple lucrează la un serviciu de sănătate bazat pe AI

Noua opțiune se numește „Summarize” și poate fi găsită în cadrul meniului „Aa” afișat în momentul deschiderii unei știri. Același meniu acomodează și alte funcționalități, precum un Reader Mode, care afișează doar textul și imaginile articolelor.

Compania avertizează utilizatorii că AI-ul este departe de a fi perfect și pot apărea situații în care rezumatele nu sunt în regulă. Până acum, însă, noua funcționalitate reușește să impresioneze prin sintezele pe care le face.

Artifact devine, astfel, una din primele aplicații de știri care folosește AI-ul pentru a rezuma articole și arată, încă o dată, că startup-urile se mișcă mult mai bine decât marii giganți din tehnologie când vine vorba inovare - la cinci luni de când a fost lansat ChatGPT, Google News sau Apple News nu s-au grăbit să lanseze o astfel de facilitate.

Aplicația Artifact a fost lansată în februarie și, conform unei estimări data.ai, a numărat deja peste 240.000 de descărcări din magazinele oficiale de aplicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicație
știri
artifact
ai
inteligenta artificiala