Cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video a fost blocată de autoritățile din Marea Britanie

Cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video a fost blocată de autoritățile din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2023

Autoritatea britanică a concurenței (CMA) a decis să blocheze fuziunea - estimată la 69 de miliarde de dolari - între giganții jocurilor video online Microsoft și Activision Blizzard, invocând riscuri ale unei concentrări sectoriale prea mari pe care această megaoperațiune le induce în Regatul Unit și obstrucționarea concurenței în sectorul aflat în plină naștere al cloud gaming, iar cei doi giganți anunță că fac apel, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Asta nu e decizia pe care o așteptam, dar nu este finalul acestei operațiuni”, scrie CEO-ul Activision, Bobby Kotick.

Peste 1 milion de spanioli au renunțat la Netflix în primul trimestru CITEȘTE ȘI Peste 1 milion de spanioli au renunțat la Netflix în primul trimestru

Microsoft și Activision vor face apel împotriva acestei hotărâri, anunță el.

CMA subliniază că ”se teme că acordul ar putea afecta viitorul pieței cloud gaming”, un sector care abia se naște, dar care crește rapid, ”antrenând o inovație redusă și mai puține opțiuni ale jucătorilor britanici în anii următori”, anunță într-un comunicat autoritatea de reglementare, scrie News.ro.

Cloud gaming folosește tehnologia streaming pentru a permite să se joace pe orice ecran conectat, cu ajutorul unei conexiuni cu debit foarte mare.

CMA se teme că Microsoft ar putea obține un avantaj competitiv decisiv pe această piață și obstrucționa dezvoltarea viitorului serviciilor concurente, prin acapararea categoriei de jocuri Activision-Blizzard.

WhatsApp poate fi folosit pe mai multe telefoane CITEȘTE ȘI WhatsApp poate fi folosit pe mai multe telefoane

CMA a îndepărtat anterior riscul pe care-l reprezintă această fuziune la adresa pieței jocurilor video pe consolă, apreciind că Microsoft nu ar avea intereseul economic să facă exclusive pe consola sa, Xbox, cele mai mari licențe Activision.

Microsoft și Activision au anunțat imediat că fac apel împotriva acestei hotărâri.

”Suntem deosebit de dezamăgiți de deliberările îndelungate. Această decizie pare să reflecte o înțelegerea greșită a acestei piețe (a cloud gaming) și a felului în care tehnologia respectivă funcționează în realitate”, declară într-un comunicat președintele Microsoft, Brad Smith.

Activision a aruncat niște săgeți către Londra.

”Raportul CMA contrazice ambiția Regatului Unit de a deveni o țară atractivă în vederea înființării unor întreprinderi tehnologice, Lucrăm energic împreună cu Microsoft pentru a răsturna această decizie în apel”, anunță un purtător de cuvânt al editorului de jocuri video.

”Concluziile raportului nu le fac un serviciu cetățenilor britanici, care se confruntă cu perspective economice tot mai sumbre. Ne vom reevalua planurile de creștere în Regatul Unit. Inovatorii mondiali, mari și mici, vor lua la rândul notă de faptul că, în pofida retoricii sale, Regatul Unit este în mod clar închis afacerilor”, anunță el.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft-activision
fuziune