Aplicația mobilă de Gmail lansează o funcție de traducere

Aplicația mobilă de Gmail lansează o funcție de traducere
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 aug 2023

La mulți ani distanță de momentul în care versiunea web a Gmail dobândea capacități de traducere a e-mail-urilor, acestea ajung și în aplicațiile mobile ale serviciului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Google a adăugat, în sfârșit, funcții de traducere în cadrul aplicațiilor Gmail de iOS și Android.

La fel ca în cadrul versiunii web, când sunt deschise mesaje în alte limbi, deasupra textului propriu-zis este afișat link-ul „Translate to”.

Google Messages adaugă criptarea pentru grupurile de discuții CITEȘTE ȘI Google Messages adaugă criptarea pentru grupurile de discuții

Apăsarea link-ului, transformă textul în limba preferată de utilizator. Link-ul devine, apoi, „Show original”, iar o a doua apăsare a acestuia duce la fișarea textului original.

Traducerile din Gmail sunt disponibile în peste 100 de limbi, însă, traducerea frazelor lungi nu reflectă întodeauna sensul original, dorit de autor. Sistemul de traducere dezvoltat de Google are lacune evidente în alte limbi decât engleza.

Ca de obicei, noua facilitate va fi implementată treptat începând de astăzi și va dura câteva săptămâni până când va fi disponibilă tuturor utilizatorilor Gmail.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicație
gmail
traducere
google