Apple a brevetat un design pentru AirPods care include funcții biometrice

Apple a brevetat un design pentru AirPods care include funcții biometrice
scris 5 dec 2018

Căștile AirPods, lansate de Apple în urmă cu doi ani, ar putea folosi pe viitor senzori care să realizeze diverse funcții biometrice.

Conform unui brevet pentru care Apple a aplicat anul trecut dar care i-a fost acordat acum, compania americană urmează să-și doteze căștile wireless cu mai multe funcții noi, unele ținând de domeniul sănătății.

În descrierea inclusă în brevet se vorbește despre senzori biometrici care pot fi folosiți atât pentru monitorizarea sănătății, cât și pentru identificarea urechii în care se află o anumită cască.

Căștile ar urma să fie dotate cu cel puțin un senzor biometric, configurat astfel încât să măsoare ritmul cardiac, temperatura corpului și alți parametrii ai organismului atunci când este apăsat tragusul - fosa triunghiulară a lobului urechii.

Casa Albă testează un sistem de securitate bazat pe recunoașterea facială CITEȘTE ȘI Casa Albă testează un sistem de securitate bazat pe recunoașterea facială

Același brevet vorbește despre un design simetric și interschimbabil, în care ambele căști au aceiași formă și pot fi introduse în oricare dintre urechi. Cea de-a doua funcție pare să descrie posibilitatea schimbării părții care intră în ureche, pentru a se potrivi oricărui format.

Conform analiștilor, o nouă versiune de AirPods, rezistente la apă și cu sistem de estompare a zgomotului, ar urma să fie lansată de Apple în prima parte a anului viitor.

O altă versiune, cu un design complet schimbat, ar urma să fie lansat în 2020. Funcțiile și formatul descris în acest brevet ar putea să fie incluse în versiunea ce va fi lansată peste doi ani.

Analiștii susțin că AirPods au devenit cel mai popular accesoriu Apple din toate timpurile, iar cererea pentru acestea va exploda în următorii ani de la 16 milioane de unități vândute în 2017, la peste 100 de milioane de unități în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
airpods
casti
apple