Apple a înființat o subsidiară financiară

Apple a înființat o subsidiară financiară
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iun 2022

Pay Later, noul serviciu de tip „cumpără acum, plătește mai târziu” al Apple, va fi gestionat de o subsidiară proaspăt înființată, numită Apple Financing.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul acestei săptămâni, cu ocazia conferinței WWDC 2022, Apple anunța Pay Later, un serviciu care permite achiziții în patru rate împărțite pe șase săptămâni, fără dobândă sau comision.

Pay Later, care va fi disponibil inițial în Statele Unite, va fi integrat în Apple Pay și disponibil în cazul achizițiilor de la comercianți care aleg să ofere această facilitate.

iMessage va permite editarea și retragerea mesajelor trimise greșit CITEȘTE ȘI iMessage va permite editarea și retragerea mesajelor trimise greșit

Între timp, Bloomberg a aflat că Apple va gestiona aceste împrumuturi prin intermediul unei subsidiare, numite Apple Financing, care a primit toate autorizațiile necesare în statele americane în care va opera.

Goldman Sachs, care gestiona serviciile financiare oferite de Apple până acum, mai are doar rolul de a emite datele pentru cardurile Mastercard folosite pentru plăți.

În același timp, Apple lucrează la propriul sistem de procesare a plăților, pe care-l numește, sugestiv, Breakout. Compania americană mai lucrează și la alte instrumente financiare, precum cele de analiză a fraudei și calculare a dobânzii.

Cu această mutare, Apple intră serios pe piața serviciilor financiare, folosind pentru asta o tactică la care a apelat cu succes în ultimii ani în cazul componentelor hardware - dezvoltarea internă a produselor și componentelor pentru care, anterior, se baza pe alte companii (vezi Intel, Qualcomm).

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
pay later
financiar
plăți