Apple a prezentat AirPods Max, o pereche de căști cu un preț extraordinar

Apple a prezentat AirPods Max, o pereche de căști cu un preț extraordinar
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 dec 2020

Producătorul iPhone-ului a păstrat o ultimă surpriză pentru finalul acestui an, AirPods Max, o pereche de căști over-ear, care concurează cu căștile de top produse de Sony, Bose și alții, însă costă dublu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noile căști Apple dispun de ceea ce compania numește un “design acustic personalizat” și folosește un driver de 40mm care, tot conform promisiunilor oficiale, oferă un sunet clar pe toate frecvențele.

În cadrul căștilor care vor fi vândute pe gri, argintiu, verde albastru și, bineînțeles, roz, se remarcă butonul rotativ pe care Apple îl numește Digital Crown, împrumutat de la Apple Watch.

Procesoarele Apple vor fi mult mai rapide decât cele mai performante procesoare produse de Intel CITEȘTE ȘI Procesoarele Apple vor fi mult mai rapide decât cele mai performante procesoare produse de Intel

Digital Crown va fi controller-ul central al noilor căști, el fiind folosit pentru reglarea volumului, schimbarea melodiilor, preluarea și încheierea apelurilor.

Nu lipsește nici suportul pentru asistentul digital Siri, care poate fi invocat prin intermediul aceluiași Digital Crown.

Separat de Digital Crown, există un buton care activează și dezactivează sistemul de estompare a zgomotului. Utilizatorul îl poate folosi pentru a asculta muzică fără a fi deranjat de zgomotul din jur sau pentru a lăsa să se audă și mediul ambient.

Apple promite o autonomie de 20 de ore, ceea ce este destul de puțin față de cele 30 de ore oferite de flagship-urile Sony, de exemplu. Însă, tot Apple spune că după 5 minute de încărcare se poate asculta muzică o oră și jumătate.

Alimentarea se face cu un cablu lightning, pe care Apple îl vinde separat cu 35 de dolari.

Problema cea mai mare pentru AirPods Max, care vor fi disponibile din 15 decembrie, este prețul de 549 de dolari, mai ales în condițiile în care WH-1000XM4 de la Sony, care oferă un set similar de facilități și sunt apreciate la unison pentru calitatea sunetului, costă în jur de 300 de dolari

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
airpods max
căști