Apple a reparat prima vulnerabilitate a căștii Vision Pro

Apple a reparat prima vulnerabilitate a căștii Vision Pro
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2024

La mai puțin de două săptămâni de când a avut loc lansarea pe piață, casca de realitate virtuală Vision Pro a făcut cunoștință cu primul update de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a lansat de urgență update-ul 1.0.2 pentru noua sa cască Vision Pro cu scopul rezolvării unei vulnerabilități care „ar fi putut fi folosită” de hackeri.

Vulnerabilitatea se găsea în WebKit, motorul de randare folosit de browser-ul Safari și alte aplicații care au nevoie să încarce pagini web.

Apple lansează mai multe aplicații de Windows CITEȘTE ȘI Apple lansează mai multe aplicații de Windows

La fel ca vulnerabilitatea similară de iPhone, iPad, Apple TV și Mac, reparată în urmă cu o săptămână, aceasta permite hackerilor să ruleze cod malițios pe dispozitivul vizat.

WebKit a fost, în ultimii ani, sursa a numeroase vulnerabilități, inclusiv din cele folosite în mod activ de hackeri înainte de a fi reparate, iar Apple a lansat un număr semnificativ de patch-uri pentru acesta.

Nu este clar dacă dacă a existat într-adevăr un prim atac asupra căștii Vision Pro pe baza acestei vulnerabilități, Apple nefiind dispusă să ofere prea multe informații în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
vulnerabilitate
securitate
vision pro