Jeff Bezos a vândut aproximativ 12 milioane de acțiuni Amazon, pentru 2 miliarde de dolari

Jeff Bezos a vândut aproximativ 12 milioane de acțiuni Amazon, pentru 2 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2024

Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, a vândut aproximativ 12 milioane de acțiuni ale companiei de vânzare cu amănuntul online și de servicii cloud, pentru aproximativ 2 miliarde de dolari, potrivit unei declarații depuse la autoritățile de reglementare ale pieței financiare, la scurt timp după ce a stabilit un plan de vânzare a acțiunilor sale în anul următor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzarea a avut loc miercuri și joi, au arătat documentele depuse de companie.

Jaf de proporții în Cuba. Peste 130 de tone de carne de pui, aliment vândut „pe cartelă”, au fost sustrase dintr-un depozit și vândute la negru, pe stradă. Printre inculpați se numără inclusiv IT-iști CITEȘTE ȘI Jaf de proporții în Cuba. Peste 130 de tone de carne de pui, aliment vândut „pe cartelă”, au fost sustrase dintr-un depozit și vândute la negru, pe stradă. Printre inculpați se numără inclusiv IT-iști

Săptămâna trecută, Amazon a spus că Bezos va vinde până la 50 de milioane de acțiuni ale companiei.

Planul de vânzare, care se supune anumitor condiții, a fost adoptat pe 8 noiembrie 2023 și ar urma să fie finalizat până la 31 ianuarie 2025, potrivit ultimului raport financiar anual al companiei.

Sir George Iacobescu, românul care a schimbat fața Londrei: \ CITEȘTE ȘI Sir George Iacobescu, românul care a schimbat fața Londrei: "Cu toții am crescut cu trupul în România, dar cu mintea în lumea occidentală"

Bezos, care a demisionat din funcția de director general al companiei și a preluat funcția de președinte executiv în 2021, a fondat Amazon ca o companie vânzătoare de cărți, în 1994.

În prezent, el este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 200 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos amazon
jeff bezos acțiuni amazon
vânzări acțiuni amazon