Apple anunță - Când va lansa casca Vision Pro și cât va costa

Apple anunță - Când va lansa casca Vision Pro și cât va costa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 ian 2024

Cel mai noi produs din portofoliul Apple, casca Vision Pro, va intra pe piață în a doua zi a lunii februarie și va costa de la 3.500 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Așa cum promitea anul trecut când își prezenta noua cască de „spațial computing”, cum îi place lui Tim Cook să o numească, Vision Pro va fi disponibilă în primul trimestru al anului și va putea fi cumpărată în Statele Unite începând din 2 februarie.

Aceeași cască va fi disponibilă pentru precomenzi cu două săptămâni mai devreme, pe 19 ianuarie.

Modelele Pro de iPhone 16 ar putea avea ecrane mai mari CITEȘTE ȘI Modelele Pro de iPhone 16 ar putea avea ecrane mai mari

Pentru 3.500 de dolari, casca Vision Pro oferă rezoluții 4K pentru fiecare ochi în parte și dispune de un controler prin care se poate face trecerea de la realitate virtuală la realitate augmentată.

Alături de cipul M2 dezvolta de companie, Vision Pro dispune de un nou cip, numit R1, care procesă datele furnizate de senzori, camere și microfoane.

Casca dispune și de un sistem de urmărire a ochilor, pe baza căruia se face navigarea în cadrul mediului virtual, fără a fi necesar un controler fizic.

Sistemul de operare visionOS va permite rularea majorității aplicațiilor de iPhone și iPad, fără a fi necesare optimizări speciale din partea dezvoltatorilor.

Prezentarea oficială, din iunie 2023, a fost impresionantă, însă, rămân semne de întrebare legate de funcționarea software-ului și autonomie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
vision pro
realitate virtuală
realitate augmentată