Apple ar putea adopta standardul USB-C pentru următorul iPad Pro. Când va fi lansat

Apple ar putea adopta standardul USB-C pentru următorul iPad Pro. Când va fi lansat
scris 11 sep 2018

Următoarea versiunea a tabletei iPad Pro ar putea folosi conectorul universal USB-C în locul standardului proprietar Lightning.

Cel mai faimos analist, cu cel mai mare grad de confirmare a informațiilor vehiculate, Ming-Chi Kuo, susține că are informații conform cărora Apple ar renunța la sistemul Lightning de pe următoarea generație de iPad Pro.

În locul tehnologiei proprietare, Apple ar urma să opteze pentru mult mai comunul standard USB-C, cel care este deja prezent pe multe dintre smartphone-urile noi cu Android și laptopurile cu Windows.

Este greu însă de intuit motivul pentru care Apple ar face această mutare, iar Ming-Chi Kuo nu oferă și o explicație.

Ce va lansa Apple pe 12 septembrie CITEȘTE ȘI Ce va lansa Apple pe 12 septembrie

Compania americană a preferat mai mereu standardele proprietare pentru a avea controlul asupra accesoriilor pentru propriile produse și a putea vinde accesorii la un preț uneori nejustificat de mare.

Folosirea unei conexiuni USB-C va face mai ușoară dezvoltarea accesoriilor de către terți. Încărcătoarele și căștile pentru iPad Pro vor avea o piață mult mai bogată, care ar putea însemna și mai puține accesorii oficiale vândute de Apple.

O posibilă explicație ar putea veni din faptul că Apple ar vrea să ofere o încărcare mai rapidă pentru iPad Pro și de aceea ar avea nevoie să folosească USB-C. Astfel, compania americană ar putea oferi un încărcător mai rapid, de 18W.

Apple ar putea prezent noul iPad chiar miercuri, când este programat evenimentul de lansare a noilor iPhone-uri, însă mai probabil tableta va fi lansată ulterior, la o lună sau două după noile iPhone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
usb-c