Apple are o cotă de 85% din profiturile producătorilor de smartphone-uri

Apple are o cotă de 85% din profiturile producătorilor de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 aug 2023

Veniturile producătorilor de smartphone-uri au scăzut în al doilea trimestru, în vreme ce Apple acaparează cea mai mare parte a profiturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În al doilea trimestru al anului, veniturile companiilor producătoare de smartphone-uri au scăzut sub 90 de miliarde de dolari, conform analizei publicate de Counterpoint.

Pe fondul scăderii livrărilor, veniturile acestora au scăzut și ele cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 15% față de trimestru anterior.

Veniturile Apple au scăzut pentru al treilea trimestru la rând CITEȘTE ȘI Veniturile Apple au scăzut pentru al treilea trimestru la rând

Profiturile producătorilor au scăzut și ele cu 3% de la an la an și cu 27% de la trimestru la trimestru.

Apple rămâne compania care face cei mai mulți bani din vânzarea smartphone-urilor. Compania americană atrage 45% din veniturile globale ale smartphone-urilor și 85% din profit, ceea ce reprezintă un nou record.

Piața smartphone-urilor a scăzut în același trimestru cu 10%, după ce au fost livrate 258,2 milioane de smartphone-uri, conform Canalys.

Samsung rămâne lider, însă, distanța față de Apple continuă să scadă pentru că Apple scade la rândul ei mai puțin decât Samsung.

Apple are o cotă de 85% din profiturile producătorilor de smartphone-uri

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
smartphone
iphone