Apple avertizează: O breșă de securitate permite preluarea controlului iPhone, iPad și Mac

Apple avertizează: O breșă de securitate permite preluarea controlului iPhone, iPad și Mac
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2022

Apple le recomandă deținătorilor anumitor modele de iPhone, iPad și Mac să-și actualizeze sistemul de operare - care prezintă o breșă de securitate ce permite preluarea controlului asupra dispozitivelor, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sunt vizate iPhone 6 și modele ulterioare, toate iPad-urile Pro, iPad de a cincea generație și următoarele și Mac, potrivit unui aviz postat pe site-ul Apple, arată news.ro.

FOTO Fațada de nord a clădirii Cazinoului din Constanța - dezvelită. Cum arată acum cazinoul și ce destinație va avea CITEȘTE ȘI FOTO Fațada de nord a clădirii Cazinoului din Constanța - dezvelită. Cum arată acum cazinoul și ce destinație va avea

Potrivit firmei, în fosta versiune a sistemului de operare, ”o aplicație poate folosi un cod arbitrar” de acces neacordat la aparat, ceea ce înseamnă că un hacker poate executa acțiuni fără autorizare.

”Această posibilitate ar putea să fi fost exploatată” de către hackeri, avertizează Apple, care nu face alte precizări.

Această falie poate fi exploatată și prin intermediul unui ”conținut pe Internet de tip malware”, avertizează grupul, cu sediul la Cupertino, în California.

Turcia a șocat piețele financiare cu o reducere a dobânzii cheie în pofida inflației de aproape 80% CITEȘTE ȘI Turcia a șocat piețele financiare cu o reducere a dobânzii cheie în pofida inflației de aproape 80%

În vederea remedierii acestor probleme, Apple își îndeamnă utilizatorii să descarce versiunea 15.6.1 a sistemului de operare iOS pentru iPhone, iPadOS 15.6.1 pentru iPad și macOS Monterey 12.5.1 pentru computerele Mac.

Faliile au fost semnalate, potrivit Apple, de către cercetători anonimi.

Gigantul în domeniul tehnologiei a făcut din protecția datelor personale și securitatea cibernetică un leitmotiv.

În aprilie 2021, el a busculat ecosistemul iPhone prin faptul că a obligat aplicațiile să întrebe utilizatorul dacă acceptă să fie culese date de utilizare ale altor aplicații și pe Internet.

Această modificare a sistemului de exploatare iOS a privat de instrumente prețioase aplicații - foarte dependente de publicitate - mai ales ca Facebook sau Snapchat, care au pierdut venituri din publicitate din această cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
telefon