Apple câștigă proces în Marea Britanie

Apple câștigă proces în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2023

Gigantul Apple obține în instanță decizie împotriva încercării autorității britanice de reglementare antitrust de a investiga browserul său mobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a câștigat recursul împotriva deciziei autorității britanice de reglementare antitrust de a lansa o investigație asupra browserului său mobil și a serviciilor sale de jocuri în cloud, a decis vineri Tribunalul de Apel pentru Concurență (CAT), transmite Reuters, prleuată de News.ro.

Autoritatea de reglementare pentru Concurență și Piață (CMA) a deschis o investigație completă în noiembrie, cu privire la dominația Google, parte a grupului Alphabet, și Apple în browserele mobile și posibilitatea ca producătorul de iPhone să restrângă piața jocurilor în cloud prin intermediul magazinului său de aplicații.

Twitter lansează abonamentele pentru companii CITEȘTE ȘI Twitter lansează abonamentele pentru companii

Apple a susținut că CMA nu are ”nicio putere” să lanseze o astfel de investigație, deoarece a făcut-o prea târziu. Avocatul său, Timothy Otty, a declarat la începutul acestei luni că investigația ar fi trebuit să fie deschisă în iunie anul trecut, în același timp în care CMA a publicat un raport privind ecosistemele mobile, care a constatat că cei doi giganți din tehnologie au un ”duopol efectiv”.
CAT a susținut argumentul Apple, spunând că refuzând să ia măsuri în acel moment doar în așteptarea de a primi puteri suplimentare, s-ar putea spune că CMA ”a greșit în drept”. CMA a spus că a fost dezamăgită de hotărâre.

”Hotărârea de astăzi a constatat că există constrângeri materiale asupra capacității generale a CMA de a sesiza piețele pentru investigații aprofundate”, se arată într-un comunicat. Acest lucru riscă să submineze în mod substanțial capacitatea CMA de a investiga și de a interveni eficient și eficient pe piețele în care concurența nu funcționează bine, potrivit instituției. ”Având în vedere importanța hotărârii de astăzi”, a adăugat acesta, ”vom lua în considerare opțiunile noastre, inclusiv solicitarea permisiunii de a face recurs”.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
marea britanie