Apple, cunoscută pentru politica sa corporativă discretă, a transmis angajaților că pot ...discuta despre salarii, orele lucrate și condițiile de muncă

Apple, cunoscută pentru politica sa corporativă discretă, a transmis angajaților că pot ...discuta despre salarii, orele lucrate și condițiile de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2021

Apple, companie cunoscută pentru politica sa corporativă discretă, a transmis angajaților că pot discuta despre salarii, orele lucrate și condițiile de muncă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Notificarea a venit în timp ce unii angajați au presat Apple să facă mai mult pentru a se asigura că nu există diferențe de salarizare inechitabile în cadrul companiei, scrie News.ro.

Munca remote creează oportunități de joburi în IT, cu salarii de până la 4.000 de euro CITEȘTE ȘI Munca remote creează oportunități de joburi în IT, cu salarii de până la 4.000 de euro

Într-o postare pe un site intern, Apple a spus că politicile sale nu îi împiedică pe angajați să ”vorbească liber” despre condițiile de muncă, potrivit unei copii a mesajului vizualizat de Reuters.

”Încurajăm orice angajat cu preocupări să le exprime într-un mod în care se simte cel mai confortabil, intern sau extern”, se arată în postare.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Politica de conduită în afaceri a Apple includea deja un limbaj potrivit căruia angajații nu au fost restricționați în ceea ce privește dreptul de a discuta despre salarii, orele și condițiile de muncă, care este în general protejat de legislația SUA.

Însă angajații care au vorbit în ultimele luni s-au confruntat cu rezistență, a declarat fostul manager de program Apple, Janneke Parrish.

Parrish, care a fost concediată după ce a jucat un rol principal în activismul angajaților, a spus că speră că mesajul Apple va ușura calea celorlalți.

”Primul pas este să ne asigurăm că oamenii sunt conștienți de drepturile lor”, a spus ea.

Apple a declarat anterior că nu discută probleme specifice angajaților și că este ”profund angajată să creeze și să mențină un loc de muncă pozitiv și incluziv”.

Anunțul vine pe fondul unei eforturi mai ample din partea lucrătorilor din Silicon Valley de a vorbi despre condițiile lor de muncă și impactul tehnologiei asupra societății.

La începutul acestei săptămâni, un alt activist proeminent, inginerul de software Cher Scarlett de la Apple, a scris pe Twitter că părăsește compania.

Scarlett a depus o plângere la Consiliul Național pentru Relații de Muncă, susținând că Apple a oprit discuțiile cu privire la salarizare în rândul angajaților.

Avocatul ei, Aleksandr Felstiner, a spus că problema a fost soluționată și acuzația va fi retrasă. Scarlett a spus că nu poate comenta.

Scarlett și Parrish au lucrat împreună la „#AppleToo”, un grup prin care actualii și foștii angajați au împărtășit povești despre ceea ce ei numesc hărțuire și discriminare.

Apple este cunoscută pentru cultura sa discretă, menită să țină secrete detaliile referitoare la produsele noi.

Uneori, angajații nu sunt conștienți de dreptul lor de a vorbi despre subiecte precum salariul și condițiile de muncă, a spus Parrish.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple