Huawei vrea să licențieze tehnologiile propriilor smartphone-uri

Huawei vrea să licențieze tehnologiile propriilor smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 nov 2021

Compania chineză, lovită grav de restricțiile impuse de Statele Unite, încearcă să salveze cât mai poate din afacere licențiind propriile tehnologii altor producători.

Urmărește-ne și pe Google News

Sancțiunile impuse de Statele Unite au afectat grav vânzările Huawei, care a pierdut accesul la instrumente esențiale, precum aplicațiile și componentele bazate pe tehnologii americane.

Într-o încercare de a salva ce se mai poate salva, Huawei va licenția tehnologii proprii altor companii. Printre acestea se vor număr Xnova, subdivizie a PTAC (Postal and Telecommunications Appliances Co), companie deținută de statul chinez, și TD Tech Ltd.

Poșta Română a bătut palma cu UiPath CITEȘTE ȘI Poșta Română a bătut palma cu UiPath

Cele două companii vor vinde sub brand propriu smartphone-uri care folosesc designul Huawei și, pentru că nu se află pe lista neagră a Statelor Unite, vor putea folosi tehnologii americane.

Mutarea este oarecum similară cu cea realizată în cazul brandului Honor. Pentru a-l scuti de problemele create de embargoul american și a câștiga ceva de pe urma lui, Huawei a preferat să-l vândă.

Statele Unite au interzis, în mandatul lui Donald Trump, accesul Huawei (și a altor companii chineze considerate un pericol pentru siguranța națională) la tehnologii americane, fie ele hardware sau software. Deși cei de la Huawei sperau ca lucrurile să se schimbe după alegerea noului președinte, administrația actuală a decis să mențină embargoul și chiar să impună noi limitări.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone