Apple lansează cel mai ieftin iPad de până acum

Apple lansează cel mai ieftin iPad de până acum
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2018

Apple a lansat un nou model de iPad, care devine, automat, și cel mai ieftin din oferta companiei americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Prin noua tabletă, Apple încearcă să câștige o cotă mai mare din zona de educație. Conform Bloomberg, Apple are doar 17 procente din piața de educație din Statele Unite, unde Google deține nu mai puțin de 60%.

Noua tabletă, care se numește, simplu, iPad, are un ecran de 9,7 inch retina display, care folosește designul tradițional al tabletelor Apple, cu sistem de securizare Touch ID integrat în butonul fizic de sub ecran.

Surprinzător, dacă luăm în calcul că este cea mai ieftină tabletă din portofoliul companiei, este faptul că noul iPad are în dotare chipset-ul A10 Fusion, care este al doilea ca performanță, după A10X Fusion, disponibil pe iPad Pro.

FOTO Huawei lansează smartphone-urile P20 și P20 Plus. Al doilea folosește un sistem foto compus din trei camere CITEȘTE ȘI FOTO Huawei lansează smartphone-urile P20 și P20 Plus. Al doilea folosește un sistem foto compus din trei camere

Noul iPad are 2 GB memorie RAM, 32 / 128 GB spațiu de stocare, cameră foto de 8 MP și pune la dispoziția utilizatorilor 200 GB spațiu de stocare online prin iCloud, spre deosebire de cei 5 GB pe care Apple îi oferea până acum pentru dispozitivele sale.

Interesant este și suportul pentru stylus-ul Apple Pencil, care permite scrisul de mână și desenarea pe ecranul dispozitivului. Acesta este, însă, vândut separat și costă 99 de dolari.

Pentru a fi pe placul instituțiilor din învățământ, Apple a fost nevoită să reducă prețul, a inclus suport pentru stylus și chiar oferă noua tabletă la un preț special instituțiilor educaționale: 299 de dolari.

În afara ofertei speciale, prețul versiunii cu WiFi de 32 GB este 329 de dolari, în timp ce varianta cu 128 GB costă cu 100 de dolari mai mult. Prețurile sunt 459 dolari respectiv 559 dolari pentru modelele cu conexiune de date.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad