Apple lansează „cel mai puternic și mai eficient chipset”

Apple lansează „cel mai puternic și mai eficient chipset”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 ian 2023

Apple a prezentat noile chipset-uri M2 Pro și M2 Max, care vor fi disponibile în curând pe două laptopuri MacBook Pro și și pe un sistem desktop Mac mini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Primul din cele două noi chipset-uri, M2 Pro, va avea versiuni cu 10 și 12 nuclee - 8 nuclee de performanță și până la 4 nuclee pentru eficiență - promițând un spor de performanță de până la 20% față de M1 Pro.

Placa video integrată dispune de 19 nuclee și se laudă cu o performanță îmbunătățită pentru aplicații de creație, precum Photoshop.

Apple a început testarea iPhone 15 CITEȘTE ȘI Apple a început testarea iPhone 15

Despre M2 Max Apple spune că este „cel mai puternic și mai eficient chipset de laptop” creat vreodată și înșiră o serie întreagă de specificații pentru a-și sprijini afirmația - 67 de miliarde de tranzistori, 12 nuclee pentru CPU, 38 de nuclee pentru GPU și, mai ales, o memorie unificată de 96GB.

Toate acestea ar trebui să contribuie la un spor de performanță de până la 30% comparativ cu M1 Max.

Cele două chipset-uri vor fi disponibile pentru două noi laptopuri MacBook Pro de 14 și 16 inch, despre care Apple spune că vor oferi o autonomie de până la 22 de ore.

Cele două două laptopuri vor folosi același design ca versiunile anterioare și vor avea același ecran Liquid Retina XDR. Vor veni, însă, în plus cu suportul WiFi 6E, un port HDMI care suportă video 8K la 60Hz și 4K la 240Hz, u slot SDXC și MagSafe pentru alimentare.

Versiunile cu chipset M2 Pro vor costa de la 1.200 de dolari, în vreme ce laptopurile cu M2 Max vor începe de la 2.500 de dolari.

Același chipset-uri noi vor fi disponibile și pe un nou Mac mini, care va fi disponibil de la 600 de dolari, respectiv 1.300 de dolari.

Toate cele trei produse vor fi livrate din 24 ianuarie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
chipset
m2 pro
m2 pro max
macbook pro
mac mini