Apple le interzice angajaților să mai folosească ChatGPT

Apple le interzice angajaților să mai folosească ChatGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mai 2023

Îngrijorat de posibilitatea scurgerilor de informații confidențiale, gigantul american Apple le-a interzis propriilor angajați să mai folosească ChatGPT la lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Apple se adaugă unui număr din ce în ce mai mare de companii care le interzic angajaților proprii să mai folosească pe dispozitivele de lucru ChatGPT sau alte instrumente similare, susțin sursele citate de The Wall Street Journal.

Compania amaricană, care are o adevărată cultură a protejării secretelor legate de tehnologiile pe care le dezvoltă și direcțiile de business pe care le adoptă, este îngrijorată de posibilitatea scurgerilor de informații.

Apple a prevenit anul trecut tranzacții potențial frauduloase de peste două miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Apple a prevenit anul trecut tranzacții potențial frauduloase de peste două miliarde de dolari

Este cunoscut faptul că tot ce scriu utilizatorii în discuțiile cu boți precum ChatGPT este salvat de producători și folosit mai departe pentru antrenarea și îmbogățirea bazei de cunoștințe a AI-ului.

La fel de cunoscut este și un caz concret, cel al angajaților Samsung, care au oferit ChatGPT date financiare confidențiale. Între timp, Samsung a blocat și el accesul propriilor angajați la boți bazați pe inteligență artificială.

OpenAI se apără în astfel de cazuri spunând că a adăugat opțiunea dezactivării istoricului pentru chat-uri, însă, nu toate lumea are încredere în promisiunile companiei finanțate masiv de Microsoft.

Dincolo de ChatGPT, Apple le-a cerut propriilor angajați să nu folosească nici instrumentul de automatizare a scrierii de cod Copilot, implementat de Github, care este deținut de Microsoft.

Apple este așteptată să-și dezvolte propriile soluții de AI, pe care să le implementeze pe iPhone și celelalte produse. Compania americană, rămasă una dintre puținele care nu au anunțat deja planuri în această direcție, va organiza în mai puțin de o lună evenimentul WWDC 2023, unde sunt așteptate noutăți inclusiv legate de AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
chatgpt
openai
inteligenta artificiala
microsoft