Apple lucrează la mai multe aplicații de VR/AR

Apple lucrează la mai multe aplicații de VR/AR
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2022

În paralel cu ultimele ajustări pentru viitoarea cască de realitate mixtă a companiei, Apple lucrează și la suportul software al acesteia, care, alături de sistemul de operare realityOS, înseamnă aplicațiile companiei și cele terțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, conform Bloomberg, Apple dezvoltă în prezent mai multe versiuni ale propriilor aplicații cu funcții de realitate virtuală și realitate mixtă.

Va exista o versiune de FaceTime pentru casca de realitate mixtă, despre care se știe că va scana fața utilizatorului pentru a o reproduce în timp real în formatul Memoji.

iPad va primi îmbunătățiri în ceea ce privește lucrul cu mai multe ferestre CITEȘTE ȘI iPad va primi îmbunătățiri în ceea ce privește lucrul cu mai multe ferestre

Printre aplicațiile proprii care sunt adaptate viitoarei căști se mai numără Maps, Calendar și Notes, însă, mai devreme sau mai târziu multe dintre aplicațiile companiei vor fi portate în zona realității mixte.

De asemenea, limbajul de programare SwiftUI este și el portat aici, pentru ca dezvoltatorii să poată realiza cu ajutorul acestuia aplicații de VR/AR pentru cască.

În fine, se mai știe că Apple lucrează la o modalitate software prin care conținutul afișat pe ecranului unui Mac să fie extins în câmpul vizual al căștii, unde este afișat 3D.

Această mențiune din urmă poate fi foarte interesantă și ar putea reprezenta, pe viitor, o modalitate prin care anumite activități de pe laptop să fie realizate într-un mod diferit, poate mai rapid, în 3D, prin intermediul căștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cască
aplicații
vr
ar