Apple lucrează la o aplicație de tip jurnal

Apple lucrează la o aplicație de tip jurnal
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 apr 2023

Următorul update major de iOS va include o nouă aplicație Apple preinstalată, un jurnal digital, pe care utilizatorii îl vor putea folosi pentru a ține însemnări personale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Apple se pregătește să-și extindă portofoliul de aplicații cu un jurnal digital, în care un focus important va cădea pe partea de sănătate, susțin sursele citate de The Wall Street Journal.

Prin intermediul acestei aplicații, utilizatorii vor putea ține o evidență a evenimentelor personale, vor putea nota ce au făcut, cum s-au simțit și alte informații similare.

Piața smartphone-urilor a scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv CITEȘTE ȘI Piața smartphone-urilor a scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv

Conform acelorași surse, aplicația va analiza comportamentul utilizatorilor pentru a înțelege cum arată o zi normală din viața acestora, cum și unde își petrec majoritatea timpului, respectiv cu cine.

Pentru că implicațiile asupra intimității utilizatorilor sunt evidente, Apple urmează să le promită utilizatorilor că nu au de ce să-și facă griji, pentru că datele colectate nu vor părăsi telefonul și nu vor ajunge pe serverele companiei.

Studiile arată că menținerea unui jurnal personal ajută la îmbunătățirea sănătății mentale și fizice, iar asta pare să fie una din principalele motivații pe care Apple le are pentru lansarea unei astfel de aplicații.

Gigantul american încearcă să se extindă în zona sănătății, iar o astfel de aplicație i-ar pune la dispoziție o mare cantitate de date din acest domeniu.

Viitoarea aplicație ar urma să fie integrată în iOS 17, care va fi lansat la toamnă, și să ajungă, astfel, pe iPhone-urile tuturor celor care vor face update-ul.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicație
jurnal
sanatate