Apple negociază implementarea AI-ului dezvoltat de Baidu pe iPhone

Apple negociază implementarea AI-ului dezvoltat de Baidu pe iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mar 2024

Pe lângă Google și OpenAI, Apple se află în negocieri și cu gigantul chinez Baidu pentru implementarea modelului lingvistic dezvoltat de acesta pe iPhone-uri vândute în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Apple continuă eforturile privind implementarea mai multor funcții de AI pe iPhone până la toamnă, când va lansa o nouă versiune de iOS.

Conform surselor citate de Wall Street Journal, colegii lui Tim Cook, care a vizitat de mai multe ori China în ultima vreme, discută aceste aspecte cu cei de la Baidu.

Apple cade la bursă și pierde 113 miliarde de dolari din valoarea de piață după ce a intrat sub lupa autorităților din SUA și UE CITEȘTE ȘI Apple cade la bursă și pierde 113 miliarde de dolari din valoarea de piață după ce a intrat sub lupa autorităților din SUA și UE

China are propriile reguli privind modelele lingvistice, unde aparatul de cenzură al conducerii comuniste verifică și aprobă individual fiecare model propus de companii.

Nici Gemini și nici ChatGPT nu sunt disponibile în această țară, unde, până acum, au fost aprobate doar modele lingvistice dezvoltate de companii locale.

Astfel, dacă Apple vrea să aibă AI și pe iPhone-urile vândute în China trebuie să aleagă unul din modelele aprobate de autorități, printre care se numără și Ernie al celor de la Baidu.

Negocierile dintre cele două părți s-ar afla abia la început, conform acelorași surse, și nu este exclus ca Apple să încerce să discute și cu alte companii locale.

Care poate fi primul smartphone Google vândut oficial în România CITEȘTE ȘI Care poate fi primul smartphone Google vândut oficial în România

În paralel cu negocierile pe care le poartă cu alte companii care au deja modele lingvistice publice, Apple dezvoltă și propriile soluții de AI pe care vrea să le implementeze în versiunea de iOS pe care o va lansa anul acesta.

Conform informațiilor vehiculate de mai mult surse, Apple vrea să integreze funcții de AI în mai multe aplicații și servicii, de la rezumarea articolelor citite în Safari, la generarea listelor de melodii în Apple Music.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ai
baidu
iphone