Apple pregătește lansarea unei funcții de securitate pentru iMessage

Apple pregătește lansarea unei funcții de securitate pentru iMessage
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mai 2023

Peste doar câteva săptămâni, utilizatorii iMessage, în special jurnaliștii și activiștii vizați direct de instrumentele de spionaj ale guvernelor, vor avea sprijinul unei noi funcții de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa cum anunța la finele anului trecut, Apple lucrează acum la implementarea funcției iMessage Contact Key Verification pe iPhone și pe celelalte dispozitive care includ aplicația de comunicare a companiei.

iMessage Contact Key Verification, cum sugerează și denumirea, va verifica veridicitatea cheii unice atribuite unui dispozitiv și va avertiza utilizatorii atunci când suspectează că la un cont a fost adăugat un dispozitiv suspect.

App Store găzduiește peste 1,7 milioane de aplicații CITEȘTE ȘI App Store găzduiește peste 1,7 milioane de aplicații

Dacă este activată pe dispozitivele ambilor participanți la o conversație, noua facilitate îi va avertiza pe amândoi în legătură cu faptul că cineva ar fi putut să le intercepteze discuția.

Această facilitate urmează să facă parte din iOS 16.6, un ultim update pe care Apple îl va lansa înainte să se se concentreze exclusiv pe iOS 17 și care va fi lansat în doar câteva săptămâni.

iMessage Contact Key Verification există deja în versiunea beta de iOS 16.6, însă, nu este funcțională, semn că Apple încă mai are puțin de lucru la aceasta.

Noua funcție de securitate este gândită pentru protejarea celor vizați de atacuri derulate de guverne mai mult sau mai puțin autoritare, care folosesc instrumente de spionaj de tipul Pegasus.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate
imessage