Comisarul Breton: TikTok mai are multe de făcut pentru a respecta reglementările de complianță ale UE

Comisarul Breton: TikTok mai are multe de făcut pentru a respecta reglementările de complianță ale UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2023

Comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, a declarat vineri că a vorbit recent cu directorul general al TikTok, Shou Zi Chew, și i-a spus că mai sunt multe de făcut pentru ca rețeaua de socializare deținută de China să respecte reglementările Uniunii Europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”I-am spus că, deocamdată, mai este mult loc de îmbunătățire, în ceea ce privește o moderare mai mare a conținutului, evitarea exceselor, garantarea unei utilizări sigure a datelor, în special a datelor copiilor noștri”, a spus Breton la televiziunea France 2, scrie agenția Reuters, citată de News.ro.

Diverse țări occidentale, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite și mai multe state membre ale Uniunii Europene, au restricționat deja utilizarea TikTok din motive de securitate.

Luna trecută, UE a evidențiat 19 mari platforme online, inclusiv TikTok, care vor face obiectul Digital Services Act (DSA), un set de reguli noi privind conținutul online, din august.

Regulile impun companiilor să facă managementul riscurilor, să efectueze audit extern și independent, să partajeze date cu autoritățile și cercetătorii și să adopte un cod de conduită.

În urmă cu câteva luni, Breton îndemnase deja pe TikTok să-și alinieze afacerea cu Legea privind serviciile digitale (DSA) a UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
ue
comisia europeana