Apple prelungește acordul cu Arm pentru dezvoltarea cipurilor

Apple prelungește acordul cu Arm pentru dezvoltarea cipurilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 sep 2023

Apple și Arm și-au prelungit acordul în ceea ce privește cipurile, acord care va depăși ca durată anul 2040.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acordul privind dezvoltarea cipurilor dintre Arm și Apple a fost prelungit până după 2040, a descoperit Reuters în documentele pregătite pentru listarea Arm la bursă.

Documentele în cauză nu oferă detalii despre înțelegerea dintre cele două companii, dincolo de faptul că Apple folosește designul Arm pentru a dezvolta cipuri pentru propriile dispozitive.

Apple și Microsoft vor ca iMessage și Bing să nu fie incluse pe lista de platforme gatekeeper în UE CITEȘTE ȘI Apple și Microsoft vor ca iMessage și Bing să nu fie incluse pe lista de platforme gatekeeper în UE

Dezvoltarea cipurilor proprii s-a dovedit o strategie câștigătoare pentru Apple, care a făcut economii de când și-a câștigat independența de Intel și a reușit să dezvolte chipset-uri chiar mai performante.

Arm se pregătește de listarea la bursă, de pe urma căreia proprietarul SoftBank speră să obțină în jur de 52 de miliarde de dolari.

Deja mai multe mari companii de tehnologie, printre care Apple, Nvidia, Alphabet, Intel, Samsung și AMD, au stabilit că vor investi între $25 de milioane și $100 de milioane în Arm, la momentul listării la bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
arm
cipuri