Apple recunoaște că folosește senzori foto de la Sony

Apple recunoaște că folosește senzori foto de la Sony
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2022

Într-un rar exercițiu de transparență, Tim Cook a recunoscut că senzorii foto dezvoltați de Sony contribuie la fotografiile de bună calitate realizate de iPhone și a mulțumit pentru asta companiei japoneze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sony anunță că vrea să construiască o fabrică pentru producerea senzorilor foto în regiunea Kumamoto, din Japonia, ca urmare a unei investiții de 5,8 miliarde de dolari. Viitoarea fabrică va începe să funcționeze în 2025.

Cu această ocazie, compania japoneză l-a avut invitat de onoare pe CEO-ul Apple, Tim Cook, care s-a întâlnit cu șefii Sony și a văzut planurile acesteia pentru viitoarea fabrică.

Apple va permite funcționarea magazinelor terțe de aplicații CITEȘTE ȘI Apple va permite funcționarea magazinelor terțe de aplicații

Pentru prima oară, Tim Cook a recunoscut că iPhone-urile dezvoltate de Apple folosesc senzorii foto produși de Sony și a mulțumit pentru asta liderilor companiei japoneze.

Declarația este notabilă pentru că reprezintă un foarte rar exercițiu de transparență din partea Apple. Compania americană este, de regulă, foarte secretoasă când vine vorba de piesele pe care le folosește și sursele acestora.

Faptul că Apple folosește senzori foto Sony pe iPhone s-a vehiculat și anterior în presa de specialitate de peste ocean, însă, informația nu a fost niciodată confirmată oficial până acum.

Sony produce unii dintre cei mai performanți senzori foto pentru camerele foto ale telefoanelor mobile, aceștia fiind folosiți și de mulți alți producători de smartphone-uri, care, spre deosebire de Apple, nu au ținut secret acest lucru, ci chiar l-au folosit pentru promovare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
tim cook
senzori foto
sony