Statele Unite impun restricții severe unui producător chinez de cipuri și altor companii, din motive de siguranță națională

Statele Unite impun restricții severe unui producător chinez de cipuri și altor companii, din motive de siguranță națională
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2022

Administrația Biden a declarat că restricționează ”sever” zeci de companii, în mare parte chineze, inclusiv cel puțin un producător de cipuri, din cauza eforturilor lor de a folosi tehnologii avansate pentru a ajuta la modernizarea armatei Chinei, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele 36 de entități se vor confrunta cu ”cerințe stricte de licență”, care le împiedică accesul la anumite mărfuri, software și tehnologii produse în SUA, inclusiv inteligența artificială și calculul avansat, a declarat Biroul pentru Industrie și Securitate al Departamentului Comerțului, într-un comunicat de presă.

Rusia își testează deconectarea de la Internetul mondial CITEȘTE ȘI Rusia își testează deconectarea de la Internetul mondial

Cea mai recentă acțiune a Biroului vine la mai bine de două luni după ce administrația Biden a impus noi restricții asupra accesului Chinei la semiconductori avansați, scrie News.ro.

Noile desemnări vizează, de asemenea, entitățile legate de Rusia care sprijină invazia militară a Ucrainei de către această țară, a spus agenția.

Acțiunile vor proteja securitatea națională a Statelor Unite, reducând capacitatea Beijingului de ”a utiliza inteligența artificială, calculul avansat și alte tehnologii puternice, disponibile comercial pentru modernizarea militară și încălcarea drepturilor omului”, a declarat Alan Estevez, subsecretarul pentru Comerț pentru Industrie și Securitate, în comunicatul de presă.

”Această activitate va continua, la fel și eforturile noastre de a detecta și perturba eforturile Rusiei de a obține articole și tehnologii necesare și alte articole pentru războiul său brutal împotriva Ucrainei, inclusiv din Iran”, a spus Estevez. U

na dintre companiile adăugate pe așa-numita listă de entități este Yangtze Memory Technologies Corporation sau YMTC, un producător chinez de cipuri care fusese adăugat anterior pe Lista neverificată din SUA, o altă denumire care restricționează comerțul.

”Am tras de multă vreme un semnal de alarmă cu privire la amenințările economice și la securitatea națională grave din spatele YMTC și a altor companii tehnologice susținute de PCC, precum CXMT și SMIC”, a declarat liderul majorității din Senat Chuck Schumer, D-N.Y., într-o declarație joi dimineață.

”YMTC reprezintă o amenințare imediată la adresa securității noastre naționale, așa că Administrația Biden a trebuit să acționeze rapid pentru a împiedica YMTC să obțină chiar și un centimetru de avantaj militar sau economic”, a spus Schumer.

Comunicatul de presă de joi a precizat că 30 dintre grupuri au fost adăugate pe lista de entități pentru activități legate de eforturile lor de a obține materiale americane pentru a susține modernizarea militară a Chinei. Încă patru au fost adăugate din cauza ”riscului lor semnificativ de a se implica în activități care ar putea avea un impact negativ” asupra securității naționale a politicii externe a SUA, potrivit comunicatului.

O altă entitate a fost adăugată pentru presupusa sa implicare în abuzurile Chinei împotriva drepturilor omului, împotriva uigurilor și a altor grupuri musulmane din Xinjiang, precum și pentru că ar fi ajutat Corpul Gărzii Revoluției Islamice din Iran să obțină articole din SUA.

Administrația Biden a mai spus că va ridica unele restricții asupra unui total net de 25 de entități chineze care au respectat cu succes controalele din SUA pentru a verifica dacă mărfurile lor exportate sunt utilizate în modul în care entitățile au susținut.

viewscnt
Afla mai multe despre
statele unite
cipuri