Apple renunță la Apple Music Voice Plan

Apple renunță la Apple Music Voice Plan
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 nov 2023

Fără un anunț oficial, Apple a eliminat din propriul portofoliu serviciul Apple Music Voice Plan, care permitea utilizatorilor să folosească Apple Music exclusiv pe baza comenzilor vocale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lansat în 2021, serviciul Apple Music Voice Plan nu mai este disponibil, după ce compania americană a decis, fără vreo explicație, să renunțe la el.

Pagina de pe site-ul Apple dedicată serviciului Apple Music Voice Plan a dispărut, iar cei care încearcă să acceseze vechea adresă sunt redirecționați către Apple Music.

VIDEO Apple a lansat două laptopuri MacBook Pro și un iMac cu M3 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat două laptopuri MacBook Pro și un iMac cu M3

Apple Music Voice Plan a fost lansat în urmă cu doar doi ani, cu o alternativă mai ieftină la celelalte tipuri de abonamente Apple Music.

Pentru doar 5 dolari, în condițiile în care un abonament individual costă 11 dolari în Statele Unite, Apple Music Voice Plan facilita folosirea serviciului de streaming doar prin comenzi vocale date asistentului Siri.

Cei care alegeau acest abonament, nu puteau folosi interfața grafică și nu aveau acces la o serie de facilități, care nu puteau fi realizate prin comenzi vocale, precum adăugarea melodiilor la propria librărie de conținut sau crearea propriilor liste de melodii.

Apple Music Voice Plan era disponibil într-un număr limitat de țări, printre care Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Canada, Italia, Franța și Spania.

Spre deosebire de Google, Apple nu are obiceiul de a se grăbi să închidă servici care nu performează așa cum spera compania. Acesta este unul din rarele cazuri în care Apple închide un serviciu după doar doi ani de la lansare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple music
voice plan
streaming
muzică