Apple și Google, luate în vizor și de autoritățile antitrust din Japonia

Apple și Google, luate în vizor și de autoritățile antitrust din Japonia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 feb 2023

Japonia este cea mai nouă țară care se arată deranjată de practicile celor două mari companii de tehnologie, Apple și Google, pentru care a emis avertismente foarte clare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Apple și Google ar putea încălca legislația antitrust din Japonia, susține autoritatea locală în materie, Comisia pentru Comerț Echitabil, care spune că sunt necesare reglementări care să combată comportamentul anticompetitiv al celor două companii.

La fel ca și în alte regiuni înaintea Japoniei, principalele puncte vizate sunt comisioanele percepute pentru distribuirea aplicațiilor prin magazinele oficiale și lipsa alternativelor la sistemele de plată impusă de cele două companii.

Șeful Google Search avertizează asupra capcanelor inteligenței artificiale din chatbot-uri, care pot fi numite ”halucinații” CITEȘTE ȘI Șeful Google Search avertizează asupra capcanelor inteligenței artificiale din chatbot-uri, care pot fi numite ”halucinații”

Legat de comisioane, Apple a răspuns în scris, spunând că modelul actual s-a dovedit de succes și a încurajat dezvoltarea acestui domeniu. Google se apără spunând că, în fapt, majoritatea dezvoltatorilor plătesc 15%, nu 30%.

Autoritatea din Japonia a indicat și faptul că ambii giganți se folosesc de magazinele oficiale de aplicații pentru iOS respectiv Android pentru a-și aduce în față propriile aplicații prin manipularea rezultatelor la căutări.

Ambele companii au negat această practică.

Reprezentanții Comisiei spun că urmează ca împreună cu guvernul să investigheze cele două companii și să creeze legislația necesară pentru pedepsirea comportamentului anticompetitiv.

Apple și Google au început în ultimii ani să se confrunte cu situații similare în regiuni și țări precum Europa și Coreea de Sud, unde au fost atacate pentru blocarea sistemelor terțe de plată și comisioanele mari percepute.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
antitrust
japonia