Apple spune că face tot ce este necesar pentru a implementa schimbările cerute de Olanda

Apple spune că face tot ce este necesar pentru a implementa schimbările cerute de Olanda
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2022

Pentru prima oară de la hotărârea unui tribunal olandez, care a decis că Apple trebuie să faciliteze folosirea sistemelor terțe de plată în cazul aplicațiilor matrimoniale, compania americană iese cu un răspuns public în care își apără strategia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni, Olanda a emis a șasea amendă de 5 milioane de euro pentru Apple, după șase săptămâni de când autoritățile consideră că Apple nu respectă decizia judecătorească.

Abia după ce valoarea cumulată a amenzii a ajuns la 30 de milioane de euro, Apple a considerat că este timpul să ofere un răspuns. Cum era de așteptat, compania americană spune că a făcut modificările cerute.

Apple ar lucra la un dispozitiv cu ecran pliabil de mari dimensiuni CITEȘTE ȘI Apple ar lucra la un dispozitiv cu ecran pliabil de mari dimensiuni

Despre ceea ce autoritățile consideră piedici puse intenționat în calea folosirii sistemele terțe de plată, Apple spune că cere doar o „modificare tehnică minoră” din partea dezvoltatorilor.

Apple nu spune, însă, nimic despre comisionul de 27%, pe care vrea să-l oprească de la aplicațiile care folosesc sisteme terțe de plată.

Aceste aplicații vor trebui să plătească un comision cu doar trei procente mai mic decât cel normal. Cu celelalte cheltuieli, inclusiv un comision oprit de serviciul terț de plată, dezvoltatorii ar putea ajunge să plătească mai mult dacă nu folosesc sistemul de plată al Apple.

Asta, în fapt, pare să fie și ceea ce urmărește Apple - să creeze un avantaj evident pentru propriul sistem de plată în fața sistemelor terțe, pentru a descuraja dezvoltatorii care ar dori să folosească un sistem terț de plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
plati
olanda
aplicatii