Apple trece din nou de pragul de 3.000 de miliarde capitalizare de piață

Apple trece din nou de pragul de 3.000 de miliarde capitalizare de piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

Apple a trecut din nou de pragul de 3.000 de miliarde dolari capitalizare bursieră, fiind a treia oară când această „bornă” este depășită în 2023. Este un semn că Apple este într-o stare foarte bună, iar atingerea pragului în trecut nu a fost o întâmplare. De la începutul anului acțiunile au crescut cu 48%.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Apple a devenit la început de 2022 prima companie care reușește să depășească pragul de 3.000 de miliarde dolari capitalizare de piață, după ce acțiunile companiei au atins valoarea de 182,65 dolari. Apple a depășit valoarea de 1.000 de miliarde în 2018, doi ani mai târziu a trecut de 2.000 de miliarde, iar 17 luni mai târziu ajungea la 3.000 de miliarde.

Elon Musk vrea să strângă 1 miliard dolari, finanțare pentru startup-ul său de inteligență artificială, xAI, care dezvoltă rivalul ChatGPT și Google Bard CITEȘTE ȘI Elon Musk vrea să strângă 1 miliard dolari, finanțare pentru startup-ul său de inteligență artificială, xAI, care dezvoltă rivalul ChatGPT și Google Bard

La început de 2023 capitalizarea era la sub 2.000 de miliarde dolari și a urcat la peste 3.000 de dolari la final de iunie și apoi la început de august, ziua de maxim fiind 31 iulie, cu o capitalizare aproape de 3.100 miliarde dolari, scrie Hotnews.ro.

La final de octombrie a urmat o scădere, la sub 2.700 miliarde dolari, dar lucrurile au mers apoi bine, din nou.

În anul fiscal 2022-2023, care a început în octombrie, veniturile totale au fost de 384 miliarde dolari. Compania vinde anual peste 200 de milioane de iPhone-uri și ultimul trimestru din an este mereu cel mai bun, fiindcă se lansează ultima generație (iPhone 15 în acest an).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
capitalizare