Apple va integra un motor de căutare propriu pe dispozitivele companiei

Apple va integra un motor de căutare propriu pe dispozitivele companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 oct 2023

Dispozitivele Apple vor avea pe viitor un motor de căutare, dezvoltat intern de compania americană, care va facilita găsirea informațiilor inclusiv cu ajutorul AI-ului.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Apple lucrează, în prezent, la dezvoltarea și integrarea pe propriile dispozitive și în propriile aplicații a unui motor de căutare pe care-l dezvoltă intern, susțin surse citate de Bloomberg.

Nume de cod Pegasus, acesta va fi integrat în iOS, iPadOS și macOS, pentru a permite găsirea informațiilor și a documentelor personale.

Apple ar vrea să cumpere drepturile pentru difuzarea Formulei 1 CITEȘTE ȘI Apple ar vrea să cumpere drepturile pentru difuzarea Formulei 1

Viitorul motor de căutare ar putea chiar să beneficieze de funcții de inteligență artificială generativă, care ar urma să permită utilizatorilor să pună întrebări, așa cum fac cu ChatGPT.

La cârma motorul de căutare dezvoltat de Apple se află fostul executiv Google John Giannandrea.

Dispozitivele Apple oferă, în prezent, o funcție de căutare generală, numită Spotlight, care poate fi folosită atât pentru a căuta informații atât local, printre fișierele și aplicațiile instalate, cât și pe internet.

Nu se știe, însă, când va decide Apple să implementeze funcțiile de căutare ale lui Pegasus pe propriile dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
motor de căutare
iphone
ipad
mac