Apple va plăti pentru ecranele de iPhone produse de Samsung mai mult decât dublu în cazul lui iPhone 8

Apple va plăti pentru ecranele de iPhone produse de Samsung mai mult decât dublu în cazul lui iPhone 8
scris 8 sep 2017

Din cauza schimbării tehnologiei de producție a ecranelor pentru iPhone 8, Apple va plăti semnificativ mai mult celor de la Samsung, care le produc.

Aproape sigur, Apple va renunța la tradiționalele LCD-uri și va folosi ecrane de tip OLED pentru iPhone 8. OLED-ul nu doar că oferă o calitate mai bună a imaginii, dar este și mai eficient din punct de vedere energetic, ceea ce este foarte important în cazul dispozitivelor care funcționează pe baterie, cum este cazul smartphone-urilor.

Cel mai bun analist când vine vorba de Apple, Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, susține că are informații conform cărora Samsung profită de faptul că Apple nu are de ales și cere un preț mult mai mare decât până acum pentru ecranele pe care le produce pentru iPhone 8.

Dacă până acum Apple plătea în jurul a 50 de dolari pentru un ecran LCD produs de Samsung, compania coreeană va primi în jur de 125 de dolari pentru fiecare ecran OLED pe care-l va livra către Apple.

Google ar fi interesată să cumpere HTC CITEȘTE ȘI Google ar fi interesată să cumpere HTC

Pe o parte, este adevărat că producerea ecranelor OLED este mai dificilă decât cea a LCD-urilor. Însă, se pare că Samsung profită și de faptul că, în acest moment, este singura companie care poate satisface cerințele de calitate și cantitate cerute de Apple.

Deși smartphone-urile cu ecran OLED nu sunt o noutate, niciun alt device nu a pus pe producător presiunea pe care o pune Apple, care vinde aproximativ 200 de milioane de telefoane de an.

Și LG face ecrane OLED, însă aceștia nu au în acest moment capacitatea de producție pe care o are Samsung. Cei de la Bloomberg susțin că Apple negociază cu LG ca aceștia să producă măcar o parte din ecranele necesare pentru iPhone (și poate chiar și pentru alte device-uri) din 2019.

Până atunci însă, Apple depinde de Samsung, principalul său concurent, pentru producția de ecrane de iPhone. Acesta ar putea fi și unul din principalele motive pentru care se pare că iPhone 8 va costa peste 1.000 de dolari / euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
iphone