Mira Telecom, campion la contracte de achiziții publice, are datorii de peste 39 milioane lei. Instanța i-a aprobat în august intrarea în insolvență

Mira Telecom, campion la contracte de achiziții publice, are datorii de peste 39 milioane lei. Instanța i-a aprobat în august intrarea în insolvență
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 8 sep 2017

Furnizorul de soluții integrate telecom Mira Telecom a solicitat instanței declanșarea procedurii de insolvență pentru că lichiditățile bănești ale companiei nu acopereau datoriile de peste 39 milioane de lei, potrivit unui document consultat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna august, Tribunalul București a admis cererea debitorului Mira Telecom prin care a solicitat deschiderea procedurii generale de insolvență.

"În motivare s-a arătat că societatea se afla în stare de insolvență instalata, în sensul articolului 5, punctul 29 din Legea 85/2014, că nu deține în prezent lichiditățile bănești disponibile sa acopere datoriile de peste 39.000.000 lei (…). Dacă la sfârșitul anului financiar 2016, societatea a înregistrat un profit de 1.562.649 lei, la mijlocul anului 2017 a înregistrat o pierdere în valoare de 3.631.402 lei datorată înrăutățirii accelerate a indicatorilor financiari. La data formulării prezentei cereri, debitoarea are un număr de 68 de angajați permanenți și înregistrează datorii restante față de personalul angajat în valoare de 18.173 lei. Datoriile exigibile față de furnizori, bănci, instituții publice și datorii salariale restante se ridica la suma de peste 39.000.000 lei”, se arată în document.

2K Telecom și-a cerut insolvența pentru că Finanțele au refuzat să deconteze un ajutor de stat de peste 20 milioane de lei CITEȘTE ȘI 2K Telecom și-a cerut insolvența pentru că Finanțele au refuzat să deconteze un ajutor de stat de peste 20 milioane de lei

Furnizorul de soluții integrate telecom Mira Telecom a intrat în insolvență, la propria cerere, deși anul trecut a raportat afaceri în creștere și a avut profit în fiecare din ultimii 8 ani.

Compania a fost înființată în 1998 și este specializată în servicii integrate în telecomunicații și securitate.

Conform termene.ro, firma a câștigat, în intervalul 2007-2016, peste 270 de contracte de achiziții publice, printre care la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Direcția Națională Anticorupție, Școala Superioară de Aviație Civilă, Secretariatul General al Guvernului, Radioul public, Poșta Română, Înalta Curte de Casație și Justiție, Aeroporturile din Constanța, Iași, Oradea, Baia Mare, Craiova, Arad, Aeroclubul României, Camera Deputaților, Autoritatea Electorală Permanentă, Tribunalul București, Autoritatea Navală Română, Romatsa, Ministerul Apărării, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Nuclearelectrica, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), Curtea de Conturi, primării.

EXCLUSIV În insolvență, Paravion a rămas fără licență IATA și fără cumpărător, după ce primise o ofertă de cumpărare de la o agenție online din Grecia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV În insolvență, Paravion a rămas fără licență IATA și fără cumpărător, după ce primise o ofertă de cumpărare de la o agenție online din Grecia

În iunie 2015, Consiliul Județean Teleorman i-a atribuit prin licitație deschisă un contract de 16,4 milioane de lei, fără TVA, pentru echipamente și bunuri specializate în cadrul unui proiect de îmbunătățirea managementului situațiilor de urgență în regiunea transfontalieră.

De asemenea, compania a câștigat cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră un contract de mentenanță corectivă a echipamentelor optoelectronice Margot 8000, atribuit în aprilie 2017 pentru suma de 12,47 milioane de lei, fără TVA.

Mira Telecom a furnizat și sistemul IT pentru informatizarea vânzărilor prin Bursa de Pește electronică din Tulcea, contract atribuit în aprilie 2015 pentru suma de suma de 3,72 milioane de lei, TVA inclusă.

Cu afaceri de 48,56 milioane de lei anul trecut (+5,4% față de 2015), operatorul telecom este controlat de Stelian Ilie, președintele CA și acționarul majoritar al companiei, cu 80%, alături de Dragoș Băsmăluță.

EXCLUSIV Telekom a vândut un teren de lângă Palatul Telefoanelor, estimat la 3,3 milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Telekom a vândut un teren de lângă Palatul Telefoanelor, estimat la 3,3 milioane de euro

La finele anului trecut, conform datelor Ministerului Finanțelor, Mira Telecom avea datorii totale de 36,98 milioane de lei (-4,3% față de 2015) și creanțe de recuperat de 29,48 milioane de lei (+64,2% față de 2015).

Potrivit datelor companiei, printre creditorii Mira Telecom se numără Banca Transilvania, CEC Bank și Provision Software Division SRL.

Administratorul judiciar provizoriu al companiei va fi Euro Insol.

viewscnt
Afla mai multe despre
mira telecom
insolventa
datorii