Apple va remedia o eroare care asociază steagul palestinian cu Ierusalimul pe iPhone-uri

Apple va remedia o eroare care asociază steagul palestinian cu Ierusalimul pe iPhone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2024

Apple a declarat că a luat cunoștință de un bug informatic pe iPhone-uri semnalat de utilizatori care au atras atenția că atunci când tastează cuvântul „Ierusalim” primesc ca sugestie un emoticon cu steagul palestinian, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Contactat de AFP, gigantul tehnologic american a declarat că are cunoștință de un bug informatic în instrumentul de căutare a emoticoanelor de pe tastatura iPhone, arată Hotnews.ro.

Veniturile producătorului de cipuri TSMC - creștere record CITEȘTE ȘI Veniturile producătorului de cipuri TSMC - creștere record

Compania a precizat că nu este vorba de un comportament intenționat și că o corecție va fi făcută în următoarea actualizare a iOS, sistemul de operare al Apple pentru dispozitive mobile.

Problema a fost semnalată de Rachel Riley, o prezentatoare de televiziune britanică, într-un mesaj pe X (fostul Twitter) adresat Apple și lui Tim Cook, șeful grupului.

„De când mi-am actualizat telefonul, când tastez capitala Israelului, Ierusalim, mi se oferă emoticonul steagului palestinian (...) Mai jos este o listă (neexhaustivă) de capitale care nu oferă steagul țării lor, cu atât mai puțin cel greșit”, a scris ea.

Marea majoritate a comunității internaționale nu recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, legând soarta orașului sfânt de rezolvarea conflictului israeliano-palestinian.

Cu toate acestea, mai multe țări și-au mutat ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, urmând exemplul Statelor Unite în mai 2018, sub conducerea președintelui Donald Trump.

„A arăta standarde duble față de Israel este o formă de antisemitism, care este la rândul său o formă de rasism față de poporul evreu”, a adăugat ea, semnând „Cu sinceritate, o evreică îngrijorată de creșterea globală a antisemitismului”.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone