Apple vrea să facă tablete mai mari

Apple vrea să facă tablete mai mari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iun 2021

Compania care domină copios piața tabletelor, Apple, pare să fi identificat o nouă nișă pe care să crească, cea a tabletelor de peste 13 inch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vreme ce tabletele cu Android nu îndrăznesc să treacă de 10 inch, cea mai mare tabletă Apple, iPad Pro, are 12,9 inch. Cu toate astea, Apple crede că este loc pe piață de tablete și mai mari, mai ales că nu există alt jucător pe această nișă.

Conform Bloomberg, Apple ar urma să lanseze, peste doi ani, cel puțin o tabletă cu ecran mai mare de 12,9 inch - nu este clar cât de mare sau câte variante de tablete cu ecran mai mare de 12,9 inch vor exista.

Nouă din zece aplicații medicale și de fitness colectează mai multe date decât ar fi nevoie CITEȘTE ȘI Nouă din zece aplicații medicale și de fitness colectează mai multe date decât ar fi nevoie

Se pare că, în prezent, Apple încă evaluează ideea tabletelor mai mari și testează câteva prototipuri, care folosesc noul șasiu dezvoltat pentru iPad-urile high-end de anul viitor.

Pentru tabletele din 2022, Apple pregătește trecerea la un spate de sticlă, care ar urma să faciliteze încărcarea wireless a acestora. Dacă vor deveni realitate, tabletele cu ecran mai mare de 12,9 inch vor folosi același spate din sticlă.

Tabletele de mari dimensiuni și-ar găsi, cel mai probabil, utilizarea în domeniile de business unde ecranul mai mare face diferența, precum proiectare și design. Nu ar fi exclus nici ca un mic număr de utilizatori să le prefere pentru funcțiile multimedia.

Apple este liderul autoritar al pieței tabletelor. În ciuda faptului că aplică cea mai mare marjă de profit și concurează, în cea mai mare parte, cu tablete ieftine cu Android, Apple are 37% din piață, conform unei estimări Counterpoint recente și a crescut, în ultimele trimestre, într-un ritm mai mare decât concurenții săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
tablete