Un hacker a accesat computerul unui agent de customer-service al Microsoft și a folosit informațiile pentru a ataca clienți

Un hacker a accesat computerul unui agent de customer-service al Microsoft și a folosit informațiile pentru a ataca clienți
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2021

Un hacker a accesat computerul unui agent de customer-service al Microsoft și a folosit informațiile pentru a ataca clienți ai companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a anunțat că a descoperit atacul în timpul răspunsului său la atacul cibernetic al unei echipe care ar fi responsabilă pentru atacurile majore anterioare care au avut loc la SolarWinds și Microsoft, scrie News.ro.

Microsoft a precizat că a avertizat clienții afectați. O copie a unui avertisment văzut de Reuters a afirmat că atacatorul aparținea grupului Nobelium și că accesul a avut loc în a doua jumătate a lunii mai.

”Un hacker sofisticat asociat unui stat, pe care Microsoft îl identifică drept NOBELLIUM, a accesat instrumentele de asistență pentru clienți ale Microsoft pentru a examina informațiile referitoare la abonamentele la serviciile Microsoft”, se arată parțial în avertisment.

Windows 11 va rula nativ aplicații de Android CITEȘTE ȘI Windows 11 va rula nativ aplicații de Android

Guvernul SUA a atribuit public atacurile anterioare guvernului rus, care neagă implicarea. Când Reuters a întrebat despre acest avertisment, Microsoft a anunțat atacul în mod public.

După ce a comentat o campanie mai largă de phishing despre care a spus că a compromis un număr mic de entități, Microsoft a arătat că a constatat și atacul împotriva propriului agent, despre care a spus că are atribuții limitate.

Agentul ar putea vedea, printre altele, informațiile de contact pentru facturare și ce servicii plătesc clienții.

VIDEO Microsoft a prezentat Windows 11, cu un design nou și o performanță mai bună CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft a prezentat Windows 11, cu un design nou și o performanță mai bună

"Atacatorul a folosit aceste informații în unele cazuri pentru a lansa atacuri foarte precise, ca parte a campaniei lor mai ample", a spus Microsoft.

Compania a avertizat clienții afectați să fie atenți la comunicările către contactele lor de facturare și să ia în considerare schimbarea acelor nume de utilizator și adrese de e-mail, precum și interzicerea numelor de utilizator vechi de la conectare.

Microsoft a declarat că este la curent cu trei entități care au fost compromise în campania de phishing.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
hacker