Apple vrea să mute o parte din producția de iPad în India

Apple vrea să mute o parte din producția de iPad în India
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2022

După iPhone-uri, Apple discută mutarea în India și a unei părți din producția de tablete, pentru a-și reduce dependența de China, care îi creează probleme în prezent.

India ar putea fi marele beneficiar al problemelor din China urmând să devină țara unde se va muta o mare parte din producția dispozitivelor Apple, în frunte cu iPhone și iPad.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA și China, precum și, mai nou, a evenimentelor care afectează cea mai mare fabrică Foxconn, Apple vrea să-și diversifice producția, mutând o parte din producție în India și Vietnam.

Apple ar putea amâna lansarea primei căști de realitate mixtă CITEȘTE ȘI Apple ar putea amâna lansarea primei căști de realitate mixtă

Dincolo de iPhone-uri, a căror producție va avea de suferit în ultimul trimestru al anului din cauza situației din Zhengzhou, Apple vrea acum să mute în India și parte a producției de iPad.

Anterior, se vorbea despre mutarea în Vietnam a unei părți a producției de tablete, pentru ca acum, la fel ca în cazul iPhone-urilor, să intre și India în discuție.

În cazul Indiei, procesul de mutare a producției va fi complicat și de lipsa de experiență a personalului local în asamblarea unor dispozitive complexe, precum cele două tipuri de produse Apple.

Oricum, diversificarea producției va fi un proces de durată. Analiștii se așteaptă că abia peste cinci ani în jur de 35% din dispozitivele Apple să ajungă a fi produse în India.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
india
vietnam
china