Arctic Stream vizează o achiziție de 10 milioane lei

Arctic Stream vizează o achiziție de 10 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 apr 2024

Listată în vara anului, compania de IT Arctic Stream are în vedere achiziția a aproape un sfert din acțiunile societății Data Core Systems.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Arctic Stream (AST), firmă care își centrează dezvoltarea pe furnizarea serviciilor de securitate cibernetică și data center, a semnat un memorandum de înțelegere privind transferul către compania listată pe piața AeRO de la BVB a unui pachet de acțiuni reprezentând 23% din părțile sociale ale firmei Data Core Systems.

Prețul țintă al tranzacției este 9,89 milioane lei plătibili atât prin cash cât și prin acțiuni AST, rezultate în urma unei operațiuni ulterioare de majorare de capital social, împreună cu plăți bonus pentru îndeplinirea unor indicatori de peformanță financiară stabiliți în memorandum.

Life is Hard pune în vânzare obligațiuni corporative în valoare de 10 milioane lei CITEȘTE ȘI Life is Hard pune în vânzare obligațiuni corporative în valoare de 10 milioane lei

Memorandumul de înțelegere reprezintă o intenție a părților de realizare a unei tranzacții, aceasta fiind supusă unor condiții rezolutorii, precum cel de due dilligence juridic și financiar. Termenul de finalizare al tranzacției este estimat pentru T3 2024, după desfășurarea tuturor activităților specificate în documentul semnat între părți.

Data Core Systems este o companie de securitate cibernetică, înființată în anul 2012, care derulează servicii de audit și consultanță, integrare soluții de securitate, pentesting, servicii MSSP și SOC (Security Operation Center) pentru clienți locali din industria financiar-bancară și nu numai, precum și clienți internaționali.

Bugetul de stat va primi 1 miliard de euro de la Hidroelectrica, prima plată după listare. Bani mulți și pentru investitorii de pe bursă CITEȘTE ȘI Bugetul de stat va primi 1 miliard de euro de la Hidroelectrica, prima plată după listare. Bani mulți și pentru investitorii de pe bursă

Arctic Stream a realizat în 2023 trecut venituri din exploatare de 126,00 milioane lei, în creștere cu 53,54%, de la 82,06 milioane lei, în exercițiul financiar precedent. Compania a obținut un profit net de 9,15 milioane lei lei, în creștere cu 35,35% față de cel de 6,76 milioane lei din 2022 și din acesta, peste jumătate ar urma să plece spre acționari sub formă de dividende.

La data de 31 decembrie 2023, societatea avea active totale de 52,16 milioane lei, cu 7,15% mai mari decât cele de 48,68 milioane lei de la sfârșitul anului 2022. În aceeași perioadă, datoriile totale au fost reduse cu 4,34%, la 32,39 milioane lei, de la 33,86 milioane lei.

Arctic Stream s-a listat pe piața AeRO de la BVB în avara anului 2021, unde la  ultimul preț de închidere al titlurilor sale de 30,90 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 129,51 milioane lei (26,05 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic stream
bvb
bursa