AROBS atrage 74,2 milioane de lei de la investitori în cadrul celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO. Plan pentru deschiderea unei filiale în America de Nord

AROBS atrage 74,2 milioane de lei de la investitori în cadrul celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO. Plan pentru deschiderea unei filiale în America de Nord

Voicu Oprean

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2021

Furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, anunță închiderea cu succes a celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO prin atragerea sumei de 74,2 de milioane de lei de la investitori. Compania are în vedere listarea acțiunilor pe piața AeRO a Bursei de Valori București în următoarele săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

„Le urăm bun-venit noilor investitori în echipa AROBS și abia așteptăm să pornim la drum împreună în această nouă etapă de dezvoltare a companiei. Avem planuri ambițioase de creștere a afacerii, iar capitalul obținut în urma plasamentului privat încheiat cu succes încă din prima zi ne va sprijini în acest demers. Contextul în care ne aflăm astăzi este unul benefic pentru companie și pentru investitorii noștri. În următoarea perioadă ne vom axa pe identificarea de companii din domeniul IT pe care să le includem în Grupul AROBS prin tranzacții de tip M&A, precum și pe creșterea afacerilor noastre la nivel național și internațional. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată și le transmitem că suntem în plin proces către finalizarea procedurilor de listare, cât mai curând, a acțiunilor AROBS pe piața AeRO a Bursei de Valori București,” a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, și deține, de asemenea, mai multe soluții software care au o prezență puternică pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est. Sute de specialiști software sunt implicați în proiecte de software personalizat, pentru parteneri internaționali, în industrii foarte exigente, ca automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, soluții Fintech și Enterprise.

Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software și soluții proprii precum TrackGPS, Optimall, RateWizz, MonePOS și o soluție pentru digitalizarea manualelor școlare. Ca urmare a unor achiziții efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deține și următoarele produse software: SASFleet, TrueHR și SoftManager CRM+. Prin achiziția CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în sub-sectoarele logistică și TMS.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 15 octombrie, un total de 54.697.494 acțiuni, respectiv 12% din capitalul social curent al companiei, au fost vândute la un preț de 1,357 lei pe acțiune. La plasament au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali și 9 investitori instituționali. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 2,82 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 209,7 milioane de lei. Prin urmare, rata de alocare a acțiunilor este de 35,4%.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Capitalul obținut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziționarea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluții de management de flotă, precum și pentru optimizarea afacerilor - atât la nivel național, cât și internațional, prin intermediul cărora compania își va putea accelera creșterea și își va consolida poziția pe piețele în care este prezentă. Totodată, AROBS are în vedere extinderea și în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania și Marea Britanie și prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum și prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză și specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii și soluții software pe plan global reprezintă un context de piață benefic pentru AROBS. 

Recent, AROBS a fost capitalizată cu 40 milioane de lei, de la 100.000 lei, prin includerea altor rezerve și a profitului nerepartizat din 2018 - 2019.

"AROBS Transilvania Software a luat decizia de a crește ponderea capitalului social în structura pasivului (anterior acestei majorări, capitalul social al Arobs era 100.000 lei versus 105 milioane lei capitaluri proprii), în scopul de a întări structura de finanțare a companiei", a transmis compania pentru Profit.ro.

AROBS a fost fondată în 1998, la Cluj, de Voicu Oprean.

Cu aproape 500 de angajați în România, compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 154,4 milioane de lei și un profit net de 40,4 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2019.

Acționarii AROBS sunt Voicu Oprean - 90% și Cabrio Investment - 10%, deținută de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprean - 10%, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
arobs
capitalizare