Asus lansează ROG Phone 7, o serie de smartphone-uri de gaming cu sistem extern de răcire

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 apr 2023

Cele mai noi smartphone-uri Asus, ROG Phone 7 și ROG Phone 7 Ultimate se adresează gamerilor care apreciază sistemele eficiente de răcire inclusiv în cazul dispozitivelor mobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dincolo de designul care arată clar că este vorba de două dispozitive din seria de gaming ROG, noile smartphone-uri Asus pot acomoda un cooler extern, inclus în pachet în cazul versiunii Ultimate.

Sistemul intern de răcire, despre care producătorul spune că este oricum cu 168% mai e eficient decât al modelului anterior, poate fi suplinit cu un cooler extern (AeroActive Cooler 7) care, în cazul versiunii de bază, suflă aer rece în direcția telefonului.

Elon Musk a înființat o nouă companie de AI CITEȘTE ȘI Elon Musk a înființat o nouă companie de AI

În cazul modelului Ultimate există o mică deschizătură în corpul telefonului care permite aerului trimis de cooler-ul extern să ajungă direct la chipset.

Altfel, cele două modele împărtășesc majoritatea caracteristicilor tehnice: un chipset Snapdragon 8 Gen 2 SoC, 16GB RAM, 512GB stocare, baterie de 6.00mAh, încărcare cu 65W, un ecran AMOLED de 6,78 inch cu 165Hz, două porturi USB-C, o ieșire audio de 3,5 mm și trei camere foto de 50MP, 13MP și 5MP.

Versiunea Ultimate are, în plus, un ecran secundar de 2 inch, care poate afișa diverse informații, de la nivelul bateriei la apelurile primite.

În Europa, Asus ROG Phone 7 va fi vândut cu 1.000 de euro, în vreme ce versiunea Ultimate va costa 1.400 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
asus
rog phone 7
smartphone
gaming
cooler