Avertisment - O nouă fraudă printre românii cu conturi pe Instagram: "Vă fură parola!"

Avertisment - O nouă fraudă printre românii cu conturi pe Instagram: "Vă fură parola!"
scris 17 aug 2022

O nouă fraudă în mediul online face ravagii printre românii care au conturi pe Instagram. 

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra sms-urilor, e-mail-urilor sau mesajelor primite pe rețelele sociale, din surse necunoscute sau de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei.

Unul dintre cele mai bine păzite secrete Microsoft a fost aflat parțial CITEȘTE ȘI Unul dintre cele mai bine păzite secrete Microsoft a fost aflat parțial

Textul din sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, poate părea autentic, pentru că atacatorii încearcă să simuleze faptul că mesajul este transmis chiar de rețeaua socială.

Cu toate acestea, Instagram nu folosește această metodă pentru resetarea parolei și nu va trimite niciodată mesaje text pentru acest lucru. Singura modalitate prin care Instagram comunică este prin e-mailuri oficiale sau prin trimiterea unei notificări direct din aplicație.

Reprezentanții DNSC susțin că accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.

Ministrul Digitalizării: Semnez munți de documente pe hârtie. Sunt întrebat zilnic: când scăpăm de dosarul cu șină? CITEȘTE ȘI Ministrul Digitalizării: Semnez munți de documente pe hârtie. Sunt întrebat zilnic: când scăpăm de dosarul cu șină?

Sfaturile specialiștilor:

-Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute!

-Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

-Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

-În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
frauda