Bluesky a crescut cu 5% în ziua în care Elon Musk anunța că X va fi accesat doar contracost

Bluesky a crescut cu 5% în ziua în care Elon Musk anunța că X va fi accesat doar contracost
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 sep 2023

Platforma socială Bluesky, deținută de fostul șef Twitter, Jack Dorsey, profită și crește de pe urma deciziilor lui Elon Musk, care nemulțumesc utilizatorii X.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finele zilei de 19 septembrie, Bluesky avea cu 53.585 de utilizatori mai mulți față de cei pe care-i număra în dimineața aceleiași zile. Cifra reprezenta o crește de 5% față de cei aproximativ 1,1 milioane de utilizatori pe care-i avea până atunci.

Creșterea are legătură cu anunțul făcut de Elon Musk în aceeași zi, șeful X (fostă Twitter) declarând că platforma sa va migra către un model de business în care fiecare utilizator va trebui să plătească un mic abonament lunar.

Facebook va permite utilizatorilor să folosească mai multe profiluri CITEȘTE ȘI Facebook va permite utilizatorilor să folosească mai multe profiluri

Anunțul lui Musk a determinat o parte din utilizatorii X să caute alternative, iar una dintre aceste alternative este Bluesky a lui Jack Dorsey, care se bucură de o imagine infinit mai bună decât Musk.

Deși, ca cifră absolută, creșterea Bluesky nu înseamnă mult, comparativ cu numărul de utilizatori ai altor mari platforme sociale, este, totuși una care dă un nou semnal clar negativ politicilor impuse de Elon Musk de când a cumpărat Twitter.

Aceeași cifră are o valoare cu atât mai mare cu cât Bluesky este, deocamdată, disponibilă doar pe bază de invitație, iar cei interesați au făcut eforturi pentru a găsi o invitație, deoarece Bluesky a oferit până acum doar un număr limitat de invitații.

Platforma lui Dorsey a anunțat anterior că nu se grăbește să crească cât mai repede, ci vrea ca această creștere să se facă în pas cu extinderea infrastructurii pe baza căreia operează rețeaua.

viewscnt
Afla mai multe despre
bluesky
elon musk
x
jack dorsey