Breșă de securitate în armata germană

Breșă de securitate în armata germană
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2024

Forțele armate germane au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferințe Webex, platformă similară Zoom, după o breșă de securitate din cauza căreia date de la peste 6.000 de reuniuni prin videoconferință ale armatei germane au fost vizibile în rețea până vineri seară, a dezvăluit Zeit Online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Ediția digitală a săptămânalului german notează că experții se chinuiau de câteva zile să șteargă reuniunile prin videoconferință care au avut loc în trecut, unele dintre ele catalogate drept secrete pentru că abordau subiecte precum rachetele Taurus și Meteor sau discuții pe tema „câmpului de luptă digital”, arată Agerpres.

Securitatea devine prioritatea numărul un pentru Microsoft CITEȘTE ȘI Securitatea devine prioritatea numărul un pentru Microsoft

Astfel, printre informațiile vizibile provenind de la aceste videoconferințe figurau data, ora și durata, persoana care a convocat întâlnirea și tema întâlnirii.

În plus, link-urile către sălile de ședințe digitale personale ale celor 248.000 de membri ai forțelor armate germane erau organizate după o schemă identificabilă și nici nu erau protejate cu parolă.

Microsoft strică, din nou, conexiunile VPN din Windows CITEȘTE ȘI Microsoft strică, din nou, conexiunile VPN din Windows

Astfel, de exemplu, Zeit Online a reușit să găsească, printre altele, sala de ședințe digitală a lui Ingo Gerhartz, șeful forțelor aeriene.

Gerhatz a fost unul dintre participanții la conversația virtuală din luna martie dintre patru ofițeri germani privind rachetele Taurus, discuție care a ajuns în presa rusă și care, după cum a declarat la acea vreme ministrul apărării german Boris Pistorius, ar fi putut fi înregistrată din cauza unei „erori individuale” a unui participant în momentul în care s-a conectat din altă țară fără să-și ia măsurile de precauție necesare.

Forțele armate germane organizează, conform propriilor lor date, 45.000 de întâlniri pe lună.

Tesla versus Tesla: Proces pentru furtul mărcii CITEȘTE ȘI Tesla versus Tesla: Proces pentru furtul mărcii

Oficiul Federal pentru Securitatea Informațiilor (BSI) a aprobat platforma Webex pentru utilizare generală de către autorități în 2019 și a certificat-o în conformitate cu catalogul său de criterii pentru cloud computing.

Zeit Online avertizează că și conexiunile cancelarului german Olaf Scholz, și ale Ministerelor de Finanțele, Cercetării și Economiei au fost sau continuă să fie afectate.

VIDEO Un oraș din Japonia începe să blocheze priveliștea Muntelui Fuji pentru turiști CITEȘTE ȘI VIDEO Un oraș din Japonia începe să blocheze priveliștea Muntelui Fuji pentru turiști

Astfel, săptămânalul german s-a putut conecta în această sâmbătă la sălile de ședințe digitale ale lui Scholz și ale ministrului economiei, Robert Habeck, în timp ce cea a ministrului de finanțe, Christian Lindner, a fost închisă între timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
armata
hackeri