BT, cel mai mare furnizor de internet și telefonie din Marea Britanie, va elimina până la 55.000 locuri de muncă

BT, cel mai mare furnizor de internet și telefonie din Marea Britanie, va elimina până la 55.000 locuri de muncă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 mai 2023

BT Group, cel mai mare furnizor de servicii de internet și telefonie din Marea Britanie, va desființa până la 55.000 de locuri de muncă până la finele deceniului, reprezentând peste 40% din forța sa de muncă actuală, pe măsură ce își va finaliza extinderea fibrei optice și se va adapta la noile tehnologii, precum inteligența artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul angajaților va scădea de la 130.000 în prezent la 75.000-90.000 (inclusiv contractori) până cel târziu în anul financiar 2030, potrivit directorului general Philip Jansen, citat de Reuters. Aproximativ 30.000 dintre angajații actuali ai BT sunt contractori.

Grupul rival Vodafone a anunțat, marți, că va desființa 11.000 de locuri de muncă la nivel global în următorii trei ani, în încercarea de a-și restabili avantajul competitiv.

ULTIMA ORĂ SRI a descoperit riscuri de securitate cibernetică în aplicația TikTok. Recomandare către autoritățile și instituțiile publice să-și dezinstaleze aplicația CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ SRI a descoperit riscuri de securitate cibernetică în aplicația TikTok. Recomandare către autoritățile și instituțiile publice să-și dezinstaleze aplicația

Jansen a precizat că reducerile de locuri de muncă se vor intensifica pe măsură ce BT își va finaliza rețeaua de fibră optică și va renunța la 3G.

După finalizarea extinderii fibrei optice, adoptarea inteligenței artificiale (AI) și simplificarea structurii, grupul se va baza pe o forță de muncă mult mai mică și va avea costuri semnificativ reduse, potrivit acestuia.

"Noul BT Group va fi o afacere mai suplă, cu un viitor mai luminos", a spus Jansen.

BT a raportat venituri și un profit operațional peste estimările analiștilor pentru anul fiscal încheiat la 31 martie, dar costul transformării afacerii și lovitura dată fluxului de numerar au avut un efect negativ asupra rezultatelor, trimițând acțiunile companiei în scădere cu până la 10% pe bursa de la Londra.

Jansen a declarat că BT își va reduce echipa de ingineri de rețea cu circa 10.000 de persoane, în timp ce tehnologii precum automatizarea și inteligența artificială vor înlocui alte 10.000 de persoane.

Există "oportunități uriașe" pentru a utiliza inteligența artificială, potrivit șefului BT, care a precizat că grupul de telecomunicații va folosi AI  pentru a oferi servicii mai bune clienților, determinate de nevoile acestora, precum și pentru a capta alte oportunități de afaceri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bt group
concedieri bt marea britanie
concedieri telecom
inteligenta articiala
fibra optica
reduceri personal