Cel puțin unul din noile modele de iPhone ar putea avea trei camere foto

Cel puțin unul din noile modele de iPhone ar putea avea trei camere foto
scris 8 mai 2018

Apple și-ar putea lansa anul acesta primul smartphone dotat cu trei camere foto, în loc de una sau două.

Analiștii de la Yuanta Securities, care citează mai mulți reprezentanți ai producătorilor de accesorii pentru iPhone, spun că una dintre cele mai importante noutăți pregătite de Apple pentru generația de anul acesta de iPhone este sistemul foto format din trei camere.

Nu există deocamdată informații tehnice despre cele trei camere care vor colabora pentru compunerea fotografiilor, însă nu este greu de imaginat planul Apple, nefiind o premieră în domeniu.

Ca și la momentul trecerii la două camere foto, Huawei a fost primul dintre producătorii importanți care a ieșit cu un vârf de gamă care să ofere un sistem foto compus din trei camere foto -  modelul P20 Pro.

Livrările de smartphone-uri cu scăzut în primul trimestru al anului cu aproape 3% CITEȘTE ȘI Livrările de smartphone-uri cu scăzut în primul trimestru al anului cu aproape 3%

În primul rând, eventual cu puțin ajutor din partea algoritmilor de învățare mecanică, calitatea fotografiilor ar putea fi o idee mai bună datorită datelor suplimentare capturate de cea de-a treia cameră foto.

În al doilea rând, o a treia cameră foto ar putea crește nivelul zoom-ului optic. Astfel, Apple s-ar putea lăuda cu un zoom optic 5X, care ar reprezenta o realizare importantă pentru un dispozitiv care măsoară sub un centimetru grosime.

Cel mai probabil, sistemul foto format din trei camere foto va fi disponibil doar pe cel mai scump model din cele trei iPhone-uri pe care Apple urmează să le lanseze în toamnă, ca un diferențiator menit să convingă utilizatorii să achiziționeze versiunea de top.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
iphone
apple