Anul acesta vor fi vândute aplicații în valoare de 106,4 miliarde de dolari

Anul acesta vor fi vândute aplicații în valoare de 106,4 miliarde de dolari
scris 7 mai 2018

Utilizatorii de smartphone-uri și tablete vor investi anula acesta în aplicații 106,4 miliarde dolari, urmând ca cifra să ajungă în 2022 la 156,5 miliarde de dolari.

Raportul întocmit de compania de analiză a pieței de aplicații mobile App Annie arată că cea mai mare parte a creșterii vine din zona Asiei și Pacificului, acolo unde China este liderul detașat care aduce 40% din totalul sumelor investite în aplicații.

Cei de la App Annie spun că utilizatorii cumpără în medie aplicații de 21 de dolari per dispozitiv și că în următorii patru ani această cifră va depăși 25 de dolari la fiecare dispozitiv deținut.

De asemenea, până în 2022 va crește și numărul global de download-uri cu 45 de procente, ajungând la 258,2. Tot regiunea Asiei și Pacificului va contribui cel mai mult și la numărul de instalări de aplicații, cei mai mari contribuitori fiind, alături de China, India, Indonezia și Vietnam.

Livrările de smartphone-uri cu scăzut în primul trimestru al anului cu aproape 3% CITEȘTE ȘI Livrările de smartphone-uri cu scăzut în primul trimestru al anului cu aproape 3%

În Europa, cele mai multe instalări se vor înregistra în Ucraina și Polonia.

Însă, creșterea tot mai alertă a numărului de aplicații comparativ cu cel al instalărilor va determina dezvoltatorii, conform App Annie, să investească mai mult în promovare dacă doresc ca produsul lor să fie vizibil.

În 2022, China, Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud și Germania vor fi țările care vor da cei mai mulți bani pe aplicații. În China, de exemplu, pentru fiecare dispozitiv vor fi cumpărate aplicații în valoare de 62 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
ios
android
smartphone