ChatGPT câștigă peste două milioane de dolari pe lună, dar alte aplicații de AI îl depășesc

ChatGPT câștigă peste două milioane de dolari pe lună, dar alte aplicații de AI îl depășesc
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 oct 2023

OpenAI reușește să crească veniturile aduse de ChatGPT de la o lună la alta, însă, aplicația celebrului chatbot este depășită în ceea ce privește veniturile de alte aplicații de inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În luna octombrie, până pe data de 24, aplicația ChatGPT a atras venituri de 2,39 milioane de dolari, conform unei estimări realizate de Apptopia.

Spre comparație, în luna lansării abonamentului Plus veniturile aplicației au fost de 350.929 de dolari, iar în septembrie acestea ajungeau la 1,98 de milioane de dolari.

Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021, pentru a se asigura că motorul său de căutare este implicit pentru browserele web și telefoanele mobile CITEȘTE ȘI Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021, pentru a se asigura că motorul său de căutare este implicit pentru browserele web și telefoanele mobile

Există, însă, aplicații de AI mai puțin cunoscute, care înregistrează venituri mai mari decât ChatGPT. De exemplu, „Chat & Ask A” a câștigat 3,38 de milioane de dolari în septembrie, iar „ChatOn — AI Chat Bot Assistant” a atras în aceeași lună 2,11 milioane de dolari.

Aplicația ChatGPT a ajuns să numere 23 de milioane de download-uri la finele lunii septembrie, în vreme ce numărul utilizatorilor activi lunar este de 38.88 de milioane.

Luat prin surprindere de succesul ChatGPT, Google și-a lansat cu întârziere propriul chatbot, Bard. Acesta nu are, încă, nici o aplicație, nici o versiune contracost.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
inteligență artificială
aplicații