China a adoptat reguli noi referitoare la exportul de tehnologie, care ar putea conferi Beijingului un cuvânt de spus în vânzarea operațiunilor TikTok din SUA

China a adoptat reguli noi referitoare la exportul de tehnologie, care ar putea conferi Beijingului un cuvânt de spus în vânzarea operațiunilor TikTok din SUA
scris 31 aug 2020

Guvernul de la Beijing a revizuit regulile referitoare la exporturile de tehnologie, ceea ce înseamnă că vânzarea de către grupul ByteDance a operațiunilor TikTok din Statele Unite ar putea avea nevoie de aprobarea autorităților din China, relatează Reuters.

Președintele american Donald Trump a ordonat ByteDance să vândă aplicația de video sharing TikTok din Statele Unite, pe fondul îngrijorărilor legate de riscul implicat de datele personale ale utilizatorilor.

Wizz Air va reduce semnificativ zborurile, în urma închiderii granițelor pentru străini de către Ungaria CITEȘTE ȘI Wizz Air va reduce semnificativ zborurile, în urma închiderii granițelor pentru străini de către Ungaria

Microsoft și Oracle se află între companiile interesate de activele care mai includ afacerile TikTok din Canada, Noua Zeelandă și Australia.

China a anunțat vineri seara că a revizuit o listă de tehnologii care nu au voie sau au restricții la export, pentru prima oară în 12 ani.

Cui Fan, profesor de comerț internațional la Universitatea pentru Afaceri Internaționale și Economie din Beijing, a afirmat că schimbările se vor aplica TikTok.

”Dacă ByteDance intenționează să exporte tehnologii asociate va trebui să o facă prin intermediul procedurilor referitoare la licențe”, a declarat Cui într-un interviu acordat sâmbătă agenției de presă Xinhua.

Ministrul Comerțului din China a adăugat pe lista de restricții 23 de elemente, inclusiv tehnologii cum ar fi servicii de notificări push bazate pe informații personale, care au loc prin intermediul analizei de date și a tehnologiei interactive de inteligență artificială.

Obținerea aprobării preliminare pentru exportul tehnologiei poate dura până la 30 de zile.

”Analizăm noile reglementări publicate vineri. Așa cum se întâmplă în cazul oricărei tranzacții transfrontaliere, vom respecta legile aplicabile, care în acest caz includ legile Statelor Unite și Canadei”, a declarat directorul general al ByteDance, Erich Andersen.

Se crede că arma secretă a TikTok este motorul de recomandări care îi ține pe utilizatori lipiți de ecrane. Acest motor, sau algoritm, stă la baza paginii “For You” a TikTok, care recomandă următorul video de urmărit pe baza analizei comportamentale a utilizatorilor.

Cui a subliniat că dezvoltarea în străinătate a ByteDance s-a bazat pe tehnologia sa internă, care a oferit algoritmul cheie, și a arătat că ByteDance  ar putea fi nevoită să transfere coduri software sau drepturi de utilizare noului proprietar al TikTok din China în străinătate.

Ministerul de Externe chinez a anunțat că se opune ordinelor executive ale președintelui Trump impuse TikTok și că Beijingul va proteja drepturile și interesele legitime ale companiilor chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
china