Chipset-ul de pe iPhone 14 Pro aduce un spor semnificativ de performanță pentru jocuri

Chipset-ul de pe iPhone 14 Pro aduce un spor semnificativ de performanță pentru jocuri
scris 15 sep 2022

Cel mai nou chipset dezvoltat de Apple și folosit pe cele două modele Pro de iPhone 14 aduce cel mai important spor de performanță pe partea de gaming, acolo unde placa video este cu peste 25% mai rapidă decât generația anterioară.

Apple a decis ca anul acesta să crească diferențele între cele două modele Pro și celelalte două versiuni din seria iPhone 14 și le-a dotat pe primele două cu un chipset nou, în vreme ce restul folosesc același chipset de anul trecut.

Noul chipset, ce folosește un proces de producție pe 4nm, nu are un procesor impresionant. Acesta aduce un spor de 17% față de versiunea de anul trecut, ceea ce nu este, oricum, nici puțin.

WhatsApp va înceta să funcționeze pe peste 40 de modele de smartphone-uri. Ce trebuie să facă utilizatorii până în noiembrie CITEȘTE ȘI WhatsApp va înceta să funcționeze pe peste 40 de modele de smartphone-uri. Ce trebuie să facă utilizatorii până în noiembrie

Însă, unde impresionează este partea de gaming. Placa video din cadrul acestui chipset oferă, conform testelor sintetice realizate deja cu benchmark-ul AnTuTu, o performanță mai bună cu 28%.

Procentul reprezintă o comparație atât cu seria iPhone 13, cât și cu iPhone 14 și 14 Plus, toate aceste telefoane folosind vechiul chipset A15 Bionic.

Totodată, memoria folosită de iPhone 14 Pro și Pro Max aduce un spor de performanță de 10% față de modelele din seria anterioară. Aceasta poate ajunge al 1TB.

Cu excepția versiunii Plus, care va intra pe piață pe 7 octombrie, toate celelalte modele din seria iPhone 14 vor fi disponibile din 16 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14 pro
performanță