Comisia Europeană ar putea amenda Google cu peste 1 miliard de euro pentru abuz al poziției dominante pe piață

Comisia Europeană ar putea amenda Google cu peste 1 miliard de euro pentru abuz al poziției dominante pe piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2017

Comisia Europeană ar putea amenda Google cu peste 1 miliard de euro pentru că abuzează de poziția dominantă deținută pe piață căutărilor online, potrivit Financial Times, care citează două persoane apropiate situației, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile de la Bruxelles se pregătesc că anunțe prima din trei decizii antitrust legate de practicile Google în Europa, au spus sursele.

Amenda, așteptată să fie anunțată îm următoarele săptămâni, ar putea depăși suma record de 1,1 miliarde de euro impusă Intel în 2009 pentru comportamentul anti-concurențial avut pe piața cipurilor destinate computerelor, scrie News.ro.

Reprezentanții Comisiei Europene au refuzat să comenteze pentru MarketWatch în legătură cu articolul din Financial Times, dar au făcut referire la cele mai recente măsuri luate în cazul împotriva Google.

Firefox face progrese importante la capitolul viteză, redevenind o alternativă viabilă la Chrome CITEȘTE ȘI Firefox face progrese importante la capitolul viteză, redevenind o alternativă viabilă la Chrome

În iulie 2016, Comisia a reiterat concluzia că operatorul motorului de căutare pe Internet a abuzat de poziția dominantă avută pe piață prin favorizarea în mod sistematic a serviciului de comparare a produselor în rezultatele căutărilor.

Google și compania sa mamă Alphabet au primit termen de 10 săptămâni pentru a răspunde.

Reuters a relatat în luna mai că Google a încercat să ajungă la un acord pentru închiderea investigației UE de trei ori în ultimii șase ani, dar cele două părți nu au reușit să ajungă la un compromis.

Un reprezentant al Google nu a fost disponibil, vineri, pentru comentarii.

Google și-a apărat în trecut practicile, afirmând că investigația UE nu se potrivește cu modalitatea reală în care majoritatea oamenilor cumpără online.

Comisia Europeană a impus în ultima perioadă amenzi semnificative companiilor americane.

În august 2016, Comisia a decis că Apple are de plătit retroactiv taxe de 13 miliarde de euro, atrăgând acuzațiile că UE are o atitudine anti-americană.

La începutul acestei săptămâni, Bruxelles-ul a deschis trei investigații oficiale legate de practicile de licențiere și distribuție ale Nike, Snrio și Universal Studios în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
amenda
comisia europeana